Raport: În Asia apare un nou miliardar o dată la două zile

CoolNews, Viral
share

Polul puterii financiare al globului pare să se mute din ce în ce mai mult în Asia. Averea totală a miliardarilor de pe acest continent a crescut anul trecut la 6 trilioane de dolari. O companie elvețiană (UBS) a realizat un raport în care a ajuns la concluzia că în Asia apare un nou miliardar o dată la două zile.

Potrivit raportului companiei UBS în timp ce SUA are cea mai mare concentrare de averi de ordinul miliardelor, dacă tendința actuală va continua, în patru ani miliardarii din Asia îi vor depăși pe cei americani.

Specialiștii sunt însă de părere că această creștere exponențială a super-bogaților asiatici nu i-a determinat pe aceștia să se izoleze de restul societății într-o realitate paralelă. Josef Stadler, unul dintre șefii companiei de servicii financiare UBS spune că 1.500 de miliardari angajează, direct sau indirect, mai mult de 28 de milioane de oameni, adică întreaga forță de muncă din Marea Britanie.

El e cel mai bogat om din Asia

Wang Jianlin este cel mai bogat om din Asia cu o avere ce ajunge la aproape 30 de miliarde de dolari. Afacerile lui din domeniul imobiliarelor s-au dublat între 2014 și 2015. Wang Jianlin deține și Wanda Cinema Line, cel mai mare operator de cinematografe din Asia. Totodată, miliardarul deține 20% din echipa spaniolă de fotbal Atletico Madrid.

Articole similare

Un milionar francez și-a cumpărat o ghilotină și a stârnit o reală controversă

Ghilotina folosită acum 150 de ani în cazul condamnaților la moarte a fost cumpărată de un milionar ...

Raport: În Asia apare un nou miliardar o dată la două zile

Polul puterii financiare al globului pare să se mute din ce în ce mai mult în Asia. Averea totală a ...
X