Quaden, salutat și în România! Liza și Fereșteanu, alături de cei hărțuiți în școli

CoolNews, NEWS
share

Cazul lui Quaden Bayles, copilul de doar nouă ani, din Australia, care a fost filmat cum cere să moară după un episod de bullying aduce în atenția oamenilor, din nou, o problemă actuală și reală,  prezentă mai ales în școli, fenomenul de bullying.

Liza și Fereșteanu, gazdele emisiunii de seară de la Virgin Radio Romania, nu au rămas indiferenți și au pornit o campanie de susținere a victimelor acestui tip de abuz, mai ales că  și ei s-au confruntat, în trecut, cu astfel de probleme.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că România se situează pe locul trei din cele 42 de țări în care a fost investigat fenomenul. Cele mai noi date procesate la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN)  vorbesc despre 18 783 de cazuri de violență la nivel național.

Fereșteanu, victimă a bullying-ului

Gabriel Fereșteanu a povestit un episod trăit de el în școală care îl urmărește și astăzi, la mai bine de zece ani, de când a terminat școala: ,,Sunt situații în care te simți inferior, despre care e greu să vorbești, mai ales când treci prin ele. Situații care te urmăresc și la ani distanță.

Nu sunt genul de bărbat autentic, mi-am exprimat emoțiile de mic și nici nu am fost pasionat de fotbal, adică nu făceam parte dintr-un șablon, ceea ce mi-a adus probleme. Nici faptul că aveam ceva kilograme în plus nu a fost trecut cu vederea, iar cel mai dur episod a fost când am primit un cotor de măr în cap, mi s-a părut înjositor.

Din fericire, am avut oameni mișto lângă mine și , astăzi, când am punctat cam tot ce îmi doresc pentru vârsta mea, vorbesc relaxat despre acele momente.”, mărturisește gazda emisiunii.

,,Suntem o generație diferită”

Liza Sabău, cea cu care Fereșteanu împarte tronsonul de seară la Virgin, propune iubirea ca soluție.

‘‘Nu am avut parte de genul acesta de bullying, dar am fost dintotdeauna cea care a luat apărarea acelor persoane și nu de puține ori mă foloseam de popularitatea mea pentru a-i ajuta. Liza dă cu love, vorba aceea.

Mi-aș permite să fac o sugestie cum am putea reduce acest fenomen începând cu noi: un exercițiu simplu de autoeducare ar fi atunci când mergi pe strada să iți impui să nu te mai uiți la cum este X îmbrăcat sau cum arata Y.

Funcționează, trust me! Facem parte din generațiile care nu mai pun preț pe lucrurile superficiale și am învățat de foarte mult timp să ne acceptam așa cum suntem pentru că am început să ne dezvoltam din ce în ce mai tare personalitatea, nu? Fiecare e frumos în felul lui! Dau cu love! ’’, propune ea.

În timpul emisiunii lor, Liza și Fereșteanu au primit zeci de mesaje de la ascultători. Campania de prevenire continuă în online și în programul lor, acolo unde cei doi promit să ofere suport și să fie prietenilor celor care se confruntă cu această probleme.

,,Le îndeplinim dorințele, îi punem în contact cu vedetele preferate sau îi trimitem la concertele la care visează să ajungă sau îi chemăm în direct, totul pentru că oricine trece prin așa ceva găsește a #friendinus”,  spun cei doi.

Articole similare

București: O profesoară ar fi fost înjunghiată de un elev în timpul orei de curs

O profesoară de la o școală din Sectorul 4 al Capitalei ar fi fost înjunghiată de un elev în timpul ...

[BREAKFAST] AUDIO Selly, acuzat de bullying în mediul online. Dr. Ioan Mirea ON AIR prin telefon

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Fanii lui Kanye West strâng donații pentru a-i reda statutul de miliardar

După ce Adidas a renunțat la contractul cu Kanye West din cauza repetatelor sale comentarii antisemi...