Primul zbor de turism spațial al companiei Virgin Galactic are loc joi. Printre pasageri se află și un fost olimpic, de 80 de ani, diagnosticat cu Parkinson

CoolNews, NEWS
share

Compania Virgin Galactic lansează joi, 10 august 2023, primul său zbor de turism spaţial. Pasageri vor fi o mamă, fiica ei şi un fost olimpic în vârstă de 80 de ani – diagnosticat cu Parkinson. Dacă bărbatul şi-a cumpărat biletul cu 250.000 de dolari în urmă cu 18 ani, cele două femei au câştigat excursia în spaţiu la o tragere la sorţi, scrie europafm.ro.

Englezul Jon Goodwin, în vârstă de 80 de ani, se pregătește să devină primul turist spațial plătitor, în ciuda diagnosticului de Parkinson. A fost canoist pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

“În urmă cu trei ani am urcat pe Kilimanjaro și am coborât cu bicicleta, doar pentru a dovedi că boala Parkinson nu avea să mă învingă, iar zborul în spațiu este același lucru.”, spune Jon.

Nascuta în insula Antigua din Caraibe, Keisha Schahaff, în vârstă de 46 de ani și fiica ei, Anastasia Mayers, de 18, care studiază fizica în Aberdeen, se vor afla de asemenea, la bordul la bordul primului zbor spaţial al Virgin Galactic cu un echipaj format doar din turişti. Instructorul de astronauţi Beth Moses se va alătura celor trei în misiunea denumită „Galactic 02”.

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] ​​Virgin Galactic lansează în iunie primul zbor de turism spațial. Cât costă un bilet pe...

Compania de turism spaţial Virgin Galactic Holdings a declarat luni că un zbor de testare cu un echi...

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu sunt astronauți

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu mai pot să se considere astronauți, după ce US Federal Aviation...

New Shepard: Ultimele pregătiri pentru primul zbor spaţial cu echipaj civil, care nu va fi pilotat

New Shepard, nava construită de compania Blue Origin, va proni azi în spațiu, de la ora 14.30, ora R...