Prima femeie pilot din istoria echipei Formula 1 McLaren, Bianca Bustamante. Din 2024, va reprezenta McLaren pe grila de start a F1 Academy

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Echipa de Formula 1 McLaren a anunțat acceptarea în echipă a filipinezei Bianca Bustamante, ca parte a programului său de dezvoltare a piloţilor. Aceasta devine prima femeie pilot din istoria echipei. Din 2024, fiecare din cele zece echipe angrenate în Formula 1 vor avea câte o femeie pilot şi câte un monopost înscris în F1 Academy, scrie europafm.ro.

Tânăra în varsta de 18 ani s-a alăturat programului McLaren F1 Academy, devenind prima femeie din programul echipei de dezvoltare a piloţilor. Aceasta a debutat în curse anul trecut, în competiţia feminină W Series, iar anul acesta a luat startul în competiţia inaugurală feminină F1 Academy cu echipa Prema Racing, obţinând două victorii şi două clasări pe podium.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1714612443635126671

Bustamante ocupă locul şapte în clasamentul F1 Academy, înaintea ultimelor două curse de la Austin, programate pentru acest weekend.

Din 2024, filipineza va reprezenta McLaren pe grila de start a F1 Academy.

„Este un principiu de bază al nostru să fim o echipă diversă şi incluzivă, aşadar suntem încântaţi să fim atât de implicaţi în activitatea Formulei 1 în ceea ce priveşte subiectul important de îmbunătăţire a diversităţii de gen în sportul cu motor”, a declarat directorul echipei McLaren, Andrea Stella.

Campionatul feminin F1 Academy a reunit la start, în acest sezon, 15 concurente care se întrec în 21 de curse, oferindu-le şansa de a progresa la niveluri superioare de competiţie.

Sursa foto: Twitter / McLaren

Articole similare

Formula 1: Fanii se pregătesc pentru Marele Premiu al Spaniei

Marele Premiu al Spaniei de Formula 1, care va avea loc în acest weekend pe celebrul Circuit de Barc...

Formula 1: Pregătește-te pentru Marel Premiu al Canadei

Cursa de Formula 1 din Canada, cunoscută oficial sub numele de Marele Premiu al Canadei, este una di...

Formula 1: Victorie memorabilă pentru Charles Leclerc, acasă, la Monte Carlo

Zi memorabilă pentru Charles Leclerc și pentru fanii săi. Pilotul monegasc de 26 de ani a reușit să ...