Confidenţialitate

Poveștile de succes a doi absolvenți LA TINEri ESTE PUTEREA (P)

CoolNews
share

Coca-Cola HBC ROMANIA a creat în 2017 programul LA TINEri Este Puterea, implementat împreună cu Asociația The Social Incubator.  Proiectul ii ajuta pe participanți să-și descopere potențialul, să fie motivați să își continue studiile și să devină activi pe piața muncii.

Se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, care își doresc să se cunoască pe ei insisi, să înțeleagă cum pot relationa cu cei din jur și să se pregătească pentru angajare.

Andrei Niculae a vorbit cu Dragoș despre visele pe care le are, dar și despre programul LA TINEri ESTE PUTEREA. Dragoș ne-a spus că ar fi vrut să ajungă cel mai bun regizor din Romania, dar acum vrea să ajungă cel mai bun producător muzical al României. Dragoș ne-a povestit că programul „LA TINEri ESTE PUTEREA” l-a ajutat să se automotiveze și să treacă peste orice lucruri mărunte în viață, iar ceva mai târziu participarea la curs a fost impulsul pentru a promova examenul de Bacalaureat și ulterior înscrierea la facultate.

Întreaga poveste a lui Dragoș o puteți asculta mai jos:

A doua poveste pe care am aflat-o este a Alexandrei din Câmpina, care are 21 de ani. Vorbind despre programul LA TINEri ESTE PUTEREA, Alexandra spune: „Am ajuns acolo foarte timidă, nu vorbeam cu nimeni, iar acolo am învățat în primul rând faptul că vestea proastă este că timpul zboară, iar vestea bună e că fiecare dintre noi este pilotul. Mi-am dat seama acolo că de fapt viața se rezumă la alegeri, la a descoperi cât mai multe lucruri.”.

La final, Alexandra le-a transmis un mesaj ascultătorilor Virgin Radio Romania: „Faceți voluntariat, implicați-vă în cât mai multe lucruri, credeți în voi și faceți cât mai multe lucruri pentru voi.„.

Întreaga poveste a Alexandrei o puteți asculta aici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ÎN CE CONSTĂ PROIECTUL?

Programul se concentrează pe dezvoltarea acelor aptitiudini personale și profesionale care contribuie la îmbunătățirea șanselor tinerilor de a reuși în viață. În cadrul acestei inițiative a fost formată o echipă de psihologi, profesori și traineri pasionați care au colaborat pentru a crește sansele de reușită ale unor tineri din diferite medii.

„Am încercat să vedem ce le lipseste acestor tineri, ce-i împiedică în a-și gasi un drum în viață? De cele mai multe ori nu le lipseste decât încrederea în fortele proprii. Ei cred că dacă nu au fost premianți la învățătură, nu vor putea să-și ia BAC-ul. Sau poate au rămas cu ideea că la angajare nu ai nicio șansă dacă provii dintr-un mediu defavorizat. Noi le spunem că oricine are o șansă și-i ajutăm să-și dezvolte acele aptitiudini personale și profesionale care contribuie la îmbunătățirea șanselor de a reuși în viață”, a spus în direct la Virgin Radio Ana-Maria Andronic, trainer în cadrul acestui proiect.

Se lucreaza cu tinerii din program in cadrul unor ateliere, obiectivele vizand: cunoastere personala, cunoașterea celor din jur si ponturi pentru cum să relaționezi și mai ales lucruri concrete care te ajută la obtinerea unui loc de muncă, cum sa te prezenți la un interviu .

CUM SE DESFĂȘOARĂ CURSURILE?

Exista doua tipuri de workshop-uri: unele care se desfășoară în școli din toată țara, timp de 3 zile și cursuri online, unde toți cei de acasă pot să acumuleze aceleași cunoștințe accesând platforma www.latineriesteputerea.ro, iar în curând va fi disponibilă și o aplicație gratuită pentru android.  Cursurile sunt structurate în trei parti: Autocunoaștere, Relația cu ceilalți și Relația cu munca.

Participantii încep prin a învăța cum să își identifice punctele forte și cum să le dezvolte, apoi învață cum să comunice cu cei din jur, iar la final, parcurgem împreună câteva cunoștințe de bază despre managementul timpului, negociere, abilități de vânzări, abilități de gestionarea bugetului personal, planificare și chiar management de proiect.

Andrei Niculae a mărturisit că și el a întâlnit oamenii care nu au crezut în el și-i sfătuiește pe tineri să aibă mai întâi încredere în ei și apoi în ce spun ceilalți.

Vezi aici discuția lui cu trainerii din proiectul La TINEri Este Puterea:

Suntem LIVE cu Adriana Preda, Director executiv Asociația The Social Incubator și Ana-Maria Andronic, trainer in programul La TINEri Este Puterea.

Suntem LIVE cu Adriana Preda, Director executiv Asociația The Social Incubator și Ana-Maria Andronic, trainer in programul La TINEri Este Puterea.Scopul proiectului este de a ajuta participanții să devină activi pe piața muncii, să fie motivați să își continue studiile și să-și înțeleagă potențialul. Proiectul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, care își doresc să se cunoască, să înțeleagă cum pot relationa cu cei din jur și să se pregătească pentru angajare.Mai multe despre acest proiect puteți afla pe www.latineriesteputerea.ro și pe paginile de Facebook și Instagram: La TINEri Este Puterea.

Publicată de Virgin Radio Romania pe Miercuri, 11 decembrie 2019

Articole similare

La TINEri Este Puterea (P)

Coca-Cola HBC ROMANIA a creat în 2017 programul LA TINEri Este Puterea, implementat împreună cu Asoc...

La TINEri ESTE PUTEREA

Coca-Cola HBC ROMANIA a creat în 2017 programul LA TINEri Este Puterea, implementat împreună cu Asoc...