Confidenţialitate

La TINEri Este Puterea (P)

Celebrități, CoolNews
share

Coca-Cola HBC ROMANIA a creat în 2017 programul LA TINEri Este Puterea, implementat împreună cu Asociația The Social Incubator.  Proiectul ii ajuta pe participanți să-și descopere potențialul, să fie motivați să își continue studiile și să devină activi pe piața muncii.

Se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, care își doresc să se cunoască pe ei insisi, să înțeleagă cum pot relationa cu cei din jur și să se pregătească pentru angajare.

DE CE UN ASTFEL DE PROIECT?

Deseori se vorbește despre tineri sub formă de statistici și auzim că:

  • 2 din 10 absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat
  • 4 din 10 absolvenți nu promovează examenul de bacalaureat
  • 000 de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani nu activează pe piața muncii și nici nu sunt implicați în vreun proces educațional

În spatele acestor cifre sunt tineri cu visuri și planuri de viitor. Tineri care au nevoie de sprijin pe care, din păcate, nu-l primesc întotdeauna. Coca-Cola HBC Romania a creat programul La TINEri Este Puterea dedicat tinerilor care își doresc să își găsească un drum în viață.

ÎN CE CONSTĂ PROIECTUL?

Programul se concentrează pe dezvoltarea acelor aptitiudini personale și profesionale care contribuie la îmbunătățirea șanselor tinerilor de a reuși în viață. În cadrul acestei inițiative a fost formată o echipă de psihologi, profesori și traineri pasionați care au colaborat pentru a crește sansele de reușită ale unor tineri din diferite medii.

„Am încercat să vedem ce le lipseste acestor tineri, ce-i împiedică în a-și gasi un drum în viață? De cele mai multe ori nu le lipseste decât încrederea în fortele proprii. Ei cred că dacă nu au fost premianți la învățătură, nu vor putea să-și ia BAC-ul. Sau poate au rămas cu ideea că la angajare nu ai nicio șansă dacă provii dintr-un mediu defavorizat. Noi le spunem că oricine are o șansă și-i ajutăm să-și dezvolte acele aptitiudini personale și profesionale care contribuie la îmbunătățirea șanselor de a reuși în viață”, a spus în direct la Virgin Radio Ana-Maria Andronic, trainer în cadrul acestui proiect.

Se lucreaza cu tinerii din program in cadrul unor ateliere, obiectivele vizand: cunoastere personala, cunoașterea celor din jur si ponturi pentru cum să relaționezi și mai ales lucruri concrete care te ajută la obtinerea unui loc de muncă, cum sa te prezenți la un interviu .

CUM SE DESFĂȘOARĂ CURSURILE?

Exista doua tipuri de workshop-uri: unele care se desfășoară în școli din toată țara, timp de 3 zile și cursuri online, unde toți cei de acasă pot să acumuleze aceleași cunoștințe accesând platforma www.latineriesteputerea.ro, iar în curând va fi disponibilă și o aplicație gratuită pentru android.  Cursurile sunt structurate în trei parti: Autocunoaștere, Relația cu ceilalți și Relația cu munca.

Participantii încep prin a învăța cum să își identifice punctele forte și cum să le dezvolte, apoi învață cum să comunice cu cei din jur, iar la final, parcurgem împreună câteva cunoștințe de bază despre managementul timpului, negociere, abilități de vânzări, abilități de gestionarea bugetului personal, planificare și chiar management de proiect.

CARE SUNT REZULTATELE PÂNĂ ACUM?

Proiectul a avut rezultate remarcabile într-un timp relativ scurt. Peste 3.600 de tineri, preponderent din medii defavorizate, au participat la cursurile din școli și peste 4.600 la cursurile online. Trainerii au fost 50 de licee pana acum și caravana va continua. Lucrăm îndeaproape cu Ministerul Tineretului și Sportului și Directiile de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

În 2017, peste 95% dintre participanți au spus că programul a produs o schimbare pozitivă în viața lor. Trainerii țin legătura cu acești tineri pe o perioadă mai lungă, iar feedback-ul pe care îl primesc este unul foarte bun. Unii tineri și-au descoperit pasiunile, alții au văzut că sunt buni la ceva și vor să se dezvolte în direcția aceea. Unii au luat Bac-ul și acum sunt studenți, alții și-au găsit job-uri, iar alții au reușit, pur și simplu, să se descopere pe ei înșiși. Toți au văzut că se poate, indiferent de cât de greu sau de departe poate părea rezultatul, iar asta face programul un succes – să-i poți insufla unui tânăr determinarea de a reuși.

Andrei Niculae a mărturisit că și el a întâlnit oamenii care nu au crezut în el și-i sfătuiește pe tineri să aibă mai întâi încredere în ei și apoi în ce spun ceilalți.

Vezi aici discuția lui cu trainerii din proiectul La TINEri Este Puterea:

Articole similare

10 la Foc Automat - Smiley @Virgin Radio Breakfast

„10 la Foc Automat” este o rubrică ce își propune să-ți arate artiștii dincolo de cum îi vezi pe sce...

Virgin Radio Breakfast - Valentin Luca: „Mi-aș dori foarte mult ca oamenii să-și cumpere ustensile d...

Dacă ar fi să rezumăm primul Virgin Radio Breakfast cu Veronica Trandafir și Andrei Niculae la un si...

Virgin Radio Breakfast - Ana Baniciu: „Voi lansa o piesă rock”

Dacă ar fi să rezumăm primul Virgin Radio Breakfast cu Veronica Trandafir și Andrei Niculae la un si...