Confidenţialitate

Povestea lui Jane Wilde, prima soție a lui Stephen Hawking – VIDEO

Celebrități, CoolNews
share

Jane Wilde este femeia care i-a fost alături savantului Stephen Hawking timp de 25 de ani și i-a dăruit trei copii: Robert, Lucy și Timothy.

Cu o voință de fier și un optimism incredibil, Jane a refuzat să accepte previziunile pe care le făceau medici în legătură cu boala soțului ei.

Jane l-a cunoscut pe Stephen Hawking în 1962 la Universitatea Cambridge, cu un an înainte ca el să primească un diagnostic crunt,  scleroză amiotrofică laterală.

Medicii i-au spus că mai are de trăit numai 2 ani. În ciuda bolii, Stephen (23 de ani) și Jane (21 de ani) s-au căsătorit în 1965, iar doi ani mai târziu se năștea primul lor copil, Robert.

Jane și Stephen Hawking au divorțat în 1995, după ce savantul a părăsit-o pe mama copiilor săi pentru asistenta medicală, Elaine Mason cu care s-a căsătorit în același an.

Jane s-a recăsătorit și ea în 1996 cu muzicianul Jonathan Jones, însă a continuat să-i fie alături lui Stephen și chiar să-l ajute în munca sa.

Cu un doctorat în poezia medievală spaniolă, Jane a încercat să-și clădească propria carieră.

Într-un interviu pentru Radio TimesJane a declarat ”am decis că trebuie să fac acest lucru, pentru că fără o identitate academică la Cambridge în acele zile, o simplă soție și o mamă nu era nimeni. De asemenea, eram destul de săraci în acea perioadă și aveam trei copii de crescut. ”

Jane a scris două cărți autobiografice despre primul ei soț, ”Music to move the stars” și ”Travelling to Infinity”, în care a transpus în cuvinte povestea lor de dragoste.

Romanul a inspirat pelicula ”The Theory Of Everything”, câștigătoare a premiului Oscar în 2014.

Filmul a lăsat-o pe Jane ”fără cuvite datorită emoției puternice pe care o transmite”. Ea a povestit într-un interviu că actorii Eddie Redmayne și Felicity Jones au fost cei mai potriviți pentru rolurile din film, deoarece arătau exact ca ei în tinerețe.

 

Articole similare

Cum a reacționat internetul la moartea lui Stephen Hawking VIDEO

O mulțime de omagii au împânzit rețelele de socializare, odată cu aflarea veștii că Stephen Hawking ...

Mesajul NASA după moartea lui Stephen Hawking - VIDEO

La aflarea veștii despre moartea fizicianului Stephen Hawking întreaga lume a reacționat. Fizicianul...

A murit fizicianul Stephen Hawking - VIDEO

Fizicianul Stephen Hawking a murit în casa sa din Cambridge, Marea Britanie, la vârsta de 76 de ani....