Confidenţialitate

Playlist pentru 1 Mai

Muzică
share

Unii sărbătoresc munca printr-o mini vacanță. Dacă ești printre ei, dă play la playlistul pe care ți l-a pregătit Virgin Radio Romania pentru 1 Mai.

Iar pentru mai multe piese care-ți plac, poți trece oricând la  Virgin Radio Romania LIVE, online sau în FM, pe una dintre frecvențele naționale Virgin Radio Romania.

 

Vrei mai mult? Ascultă Virgin Radio Romania LIVE pe virginradio.ro!

De ce este 1 Mai Ziua Muncii?

Ziua Internațională a Muncii e sărbătorită în întreaga lume pe 1 mai, începând din 1889.

În majoritatea țărilor europene, 1 mai e celebrată oficial ca Ziua Internațională a Muncii. Manifestările au luat amploare, după ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca Ziua Internațională a Muncii să fie declarată liberă.

În România, această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de mișcarea socialistă în 1890.

În perioada comunistă, se organizau manifestații uriașe în oraşele mari ale ţării. Coloanele de muncitori, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe.

După 1990, importanța Zilei Internaționale a Muncii  a scăzut, dar oamenii continuă să se bucure sărbătorind în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, cu muzică, mâncare şi băutură.

În 1886, sute de mii de oameni au manifestat pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, pentru legiferarea zilei de lucru de 8 ore. Cea mai mare demonstrație a avut loc în Chicago, unde au protestat 90 de mii de oameni.

Manifestările au continuat, iar 3 ani mai târziu, unii protestatari au fost împușcați și mulți alții răniți, după ce poliția a intervenit în forță pentru a stopa demonstrația. În 1894, la 5 ani după ce Congresul Internalei socialiste decretarese 1 Mai drept Ziua Internațională a Muncii, americanii au ales să marcheze Labor Day în prima zi de luni din setembrie.

Articole similare

Cum să faci un grătar virtual pe Instagram, de 1 mai

Vrei să îți afumi prietenii cu miros de mici, virtuali, pe 1 Mai? Veranda Mall a lansat pe Inst...

Un șofer de Uber își personalizează playlistul pentru fiecare client

Un șofer din North Carolina ține atât de mult la ratingul său de pe aplicația Uber încât ar face ori...

Câți bani au încasat cluburile din Mamaia în mini-vacanța de 1 mai

Weekendul de 1 mai e mereu mană cerească pentru patronii de cluburi din nordul litoralului românesc,...