Peste 30 de infractori, majoritatea români, prinși în Spania că cereau avans pentru mașini second-hand, după care dispăreau

CoolNews, NEWS
share

Un grup internațional de infractori, format din peste 30 de persoane, majoritatea români din Vâlcea, a fost descoperit la Malaga, în Spania. Publicau pe internet anunțuri false pentru vânzarea de mașini second-hand și alte produse, cu care captau atenția victimelor. Cereau un avans, apoi, odată primit avansul, dispăreau fără urmă, scrie europafm.ro

Fraudele depășesc 3 milioane de euro.

Pentru a primi banii, infractorii foloseau conturi bancare spaniole deschise cu documente false sau furau identități de pe internet, susținând că au nevoie de ele pentru a oficializa contracte de muncă cu victimele.

Odată primiți, banii erau transferați rapid între conturile controlate de organizație. În final, erau retrași de la bancomate din Spania sau trimiși în conturi din străinătate.

Potrivit publicației „Malaga astăzi”,  nouă persoane au fost reținute până acum: trei în Malaga și alte șase în România. Pentru a comite escrocherii cibernetice, aceștia foloseau chiar și reclame reale, de la alți utilizatori, schimbând doar informațiile de contact. Victimele grupului infractional sunt din Polonia, Elveția, Portugalia, Germania, Grecia și Spania.

La perchezițiile domiciliare, au fost confiscate bijuterii și ceasuri evaluate la peste 2.000.000 de euro, mai multe mii de euro și lire sterline, peste 20.000 de euro în criptomonede, calculatoare, un server, hard disk-uri, telefoane mobile și 70 de cartele SIM.

Peste 120 de conturi bancare ale celor investigați au fost blocate atât în Spania, cât și în România.

Ancheta a început la sfârșitul anului 2019, după ce o victimă a depus o plângere la Poliția din Mallorca, susținând că a fost înșelată la cumpărarea unui autoturism pe internet.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Un român și-a trimis singur 37 de kg de cannabis din Spania în Timișoara

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al IPJ Timiş, bărbatul a trimis drogurile în România print...

[BREAKFAST] Două turiste spaniole s-au speriat „de moarte” după ce au descoperit o ușă secretă într-...

Femeile s-au filmat intrând în fiecare încăpere, însă după ce au văzut că se află după o uşă, s-au s...

[BREAKFAST] Veşti bune pentru şoferii din România: Cum poţi să iei un RCA mai ieftin acum, când toat...

RCA-ul luat direct de la asigurător poate fi mai ieftin decât de la broker. Odată cu modificările...