Confidenţialitate

Patru români au furat bicicletele lotului de ciclism al Italiei. Valoarea totală se ridică la peste jumătate de milion de euro

CoolNews, NEWS
share

Patru români au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați că au furat 22 de biciclete ale lotului național de ciclism al Italiei. Potrivit unui comunicat al DIICOT, prejudiciul ajunge la 600.000 de euro.

Pe scurt, românii care au furat biciletele sunt cunoscuți pentru antecedente și trafic de droguri dar nu și pentru furt. Conform observatornews.ro, s-a conturat o linie infracțională distinctă ce urmărea vânzarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene. Astfel, în 23 octombrie 2021, inculpaţii au furat 22 de biciclete aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

21 din cele 22 de biciclete au fost recuperate în urma perchezițiilor domiciliare din Vrancea. Firma din Italia, producătoarea celor 22 de biciclete a confirmat că cele găsite sunt produse de ei.

Cei 4 inculpați vor fi prezentați vineri Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

sursa foto header: Facebook

Articole similare

Vagoane speciale pentru biciclete pe trenurile CFR

CFR anunță că introduce vagoane speciale pentru biciclete. Până atunci, începe cu locuri dedicate lo...

Doi tineri pe biciclete au ajuns mai repede decât trenul interegio din Brașov la Curtea de Argeș (AU...

Trenul a plecat la aceeaşi oră şi din acelaşi loc, dar a ajuns mai târziu decât bicicliştii. Cei do...

Studiu Ipsos: 51% dintre români vor să închirieze o bicicletă după perioada de criză

51% dintre români vor să închirieze o bicicletă după perioada de criză Mersul pe bicicletă este una...