Confidenţialitate

Pandemia de coronavirus a dublat numărul divorțurilor din București

NEWS
share

Pandemia de coronavirus a adus noi obiceiuri în viața noastră: am lucrat mai mult de acasă, am stat mai mult înăuntru, am comandat mai multă mâncare și, în definitiv, am stat mai mult cu partenerul de viață.

Ei bine, acest ultimul punct pare să fi fost definitoriu pentru multe cupluri, care au decis că nu mai văd un viitor al relației.

Institutul Național de Statistică spune că, dacă în 2017 se înregistra un divorț la 5,2 căsătorii, în 2020 s-a înregistra un divorț la fiecare 2,7 căsătorii, asta deși numărul celor care s-au unit destinele în 2020 a fost în ușoară creștere, ajungând la aproape 15.000.

Motivele pentru aceste despărțiri, spun psihologii, sunt diverse. Pandemie a dat timp de reflexie asupra vieții personale, asupra modului în care oamenii vor să își construiască viața de acum încolo, dar a dat timp și de observare a defectelor partenerului și, evident, de amplificare a acestora până la stadiul insuportabilului.

De asemenea, specialiștii spun că motivele nu sunt întotdeauna noi, ci mai degrabă fac parte din seria „conflictelor mocnite”, car au ieșit la iveală cu prima ocazie.

Articole similare

Inspectorul General al Capitalei: Școlile vor solicita trecerea în scenariul roșu

Capitala a trecut astăzi în scenariul roșu, rata de infectare fiind peste 3 la mia de locuitori. ...

Ce înseamnă scenariul roșu, cel în care Bucureștiul a intrat de astăzi

Bucureștiul a intrat de astăzi în scenariul roșu, cel în care rata de infectare depășește 3 la mia d...

București: Meciurile de la EURO ar putea avea spectatori

Meciurile de la EURO care se vor desfășura la București s-ar putea disputa cu spectatori. Comitet...