Pandemia de coronavirus a dublat numărul divorțurilor din București

NEWS
share

Pandemia de coronavirus a adus noi obiceiuri în viața noastră: am lucrat mai mult de acasă, am stat mai mult înăuntru, am comandat mai multă mâncare și, în definitiv, am stat mai mult cu partenerul de viață.

Ei bine, acest ultimul punct pare să fi fost definitoriu pentru multe cupluri, care au decis că nu mai văd un viitor al relației.

Institutul Național de Statistică spune că, dacă în 2017 se înregistra un divorț la 5,2 căsătorii, în 2020 s-a înregistra un divorț la fiecare 2,7 căsătorii, asta deși numărul celor care s-au unit destinele în 2020 a fost în ușoară creștere, ajungând la aproape 15.000.

Motivele pentru aceste despărțiri, spun psihologii, sunt diverse. Pandemie a dat timp de reflexie asupra vieții personale, asupra modului în care oamenii vor să își construiască viața de acum încolo, dar a dat timp și de observare a defectelor partenerului și, evident, de amplificare a acestora până la stadiul insuportabilului.

De asemenea, specialiștii spun că motivele nu sunt întotdeauna noi, ci mai degrabă fac parte din seria „conflictelor mocnite”, car au ieșit la iveală cu prima ocazie.

Articole similare

Andreea Bălan urcă pe scena Sălii Palatului pentru un show emoționant: „Povestea sufletului meu"...

Andreea Bălan pregătește un show inedit iar pe 16 octombrie urcă pe scena Sălii Palatului pentru un ...

ANM: Cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în 19 județe și în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocal...

Magnoliile fac furori în București. Care este istoria uneia dintre cele mai vechi plante

Magnoliile sunt printre cele mai frumoase și fascinante flori cu care ne întâlnim în natură. Cu o is...