Confidenţialitate

Pandemia de coronavirus a dublat numărul divorțurilor din București

NEWS
share

Pandemia de coronavirus a adus noi obiceiuri în viața noastră: am lucrat mai mult de acasă, am stat mai mult înăuntru, am comandat mai multă mâncare și, în definitiv, am stat mai mult cu partenerul de viață.

Ei bine, acest ultimul punct pare să fi fost definitoriu pentru multe cupluri, care au decis că nu mai văd un viitor al relației.

Institutul Național de Statistică spune că, dacă în 2017 se înregistra un divorț la 5,2 căsătorii, în 2020 s-a înregistra un divorț la fiecare 2,7 căsătorii, asta deși numărul celor care s-au unit destinele în 2020 a fost în ușoară creștere, ajungând la aproape 15.000.

Motivele pentru aceste despărțiri, spun psihologii, sunt diverse. Pandemie a dat timp de reflexie asupra vieții personale, asupra modului în care oamenii vor să își construiască viața de acum încolo, dar a dat timp și de observare a defectelor partenerului și, evident, de amplificare a acestora până la stadiul insuportabilului.

De asemenea, specialiștii spun că motivele nu sunt întotdeauna noi, ci mai degrabă fac parte din seria „conflictelor mocnite”, car au ieșit la iveală cu prima ocazie.

Articole similare

Pistol, în cabina de probă a unui mall

Un pistol a fost găsit în cabina de probă a unui mall din București. Paznicul magazinului a alert...

18 goluri în doar 4 meciuri, la Euro 2020. Ce echipe vor juca la București

Spania a câștigat categoric meciul cu Slovacia, scor 5-0, iar Suedia a învins Polonia, 3-2, în grupa...

Miratopia: proiecții video interactive, la mall

O nouă experiență video interactivă, Miratropia,  este rezervată bucureștenilor până pe 11 iulie. In...