(P) Ultimul concert al formației rock Kiss. Avatarurile digitale vor continua activitatea legendarei trupe

CoolNews
share

Formația americană de hard rock Kiss a susținut la începutul lunii decembrie ultimul concert din carieră. Evenimentul s-a desfășurat în New York, într-o locație de top – la Madison Square Garden. Interesant este că începuturile Kiss se leagă de asemenea de New York, astfel că această alegere pentru cel din urmă concert nu este deloc întâmplătoare.

Legendara trupă a încheiat spectacolul prin prezentarea variantei lor în formă de avataruri. Aceste versiuni digitale par să continue activitatea formației, să după spiritul Kiss mai departe, folosind tehnologia de ultimă generație.

Conform Sky News, liderul trupei, Paul Stanley, a declarat că avatarurile vor face nemuritoare povestea Kiss. „Ceea ce am realizat este extraordinar, dar nu este suficient. Trupa merită să trăiască mai departe, pentru că trupa este mai mare decât noi”, a explicat acesta. De altfel, un videoclip în care apare cvartetul digital Kiss a fost postat pe rețelele de socializare și este urmărit în prezent de tot mai mulți fani.

Povestea Kiss intră în era digitală

A fost prezentat public chiar procesul de creare a avatarurilor lui Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer, cei patru membri actuali ai trupei rock Kiss. Versiunile digitale sunt rezultatul creativ al muncii de echipă a două companii: Hollywood Industrial Light & Magic și Pophouse Entertainment. Aceasta din urmă are în portofoliu și hologramele unei alte trupe legendare, Abba, prezentate în spectacolul „ABBA Voyage”, lansat la Londra în anul 2022.

Cele patru avataruri ale membrilor trupei Kiss au fost prezentate pe un ecran gigant, interpretând piesa „God Gave Rock And Roll To You”. Rămâne de văzut dacă avatarurile vor cânta pe platforme precum Fornite, așa cum a făcut artista Ariana Grade, sau dacă vor urma concerte cu holograme. Kiss este deja prezentă în lumea digitală cu jocul video Kiss Pinball dezvoltat de Wildfire Studios și publicat de On Deck Interactive, precum și cu jocul de păcănele online KISS Reels of Rock din portofoliul producătorului de sloturi Play’n GO.

Primul și ultimul concert Kiss în România

Anul trecut, în cadrul festivalului Rock the City 2022, veteranii trupei americane de muzică rock au susținut un concert la București. Show-ul live de glam metal, hard rock şi heavy metal a fost primul organizat în România de cei de la Kiss. Însă, ținând cont că a făcut parte din turneul de adio „End Of The Road World Tour”, pare să fi fost și ultimul.

La București, printre hiturile cântate de Kiss pe scena Rock the City 2022 s-au numărat „Shout It Out Loud”, „Deuce”, „Tears are falling”, „Psycho Circus”, „War Machine”, „Heaven’s on fire”, „I love it Loud”, „Cold gin”, „Lick it Up”, „God Of Thunder”, „Black Diamond”, „Calling Dr. Love”. Cei aproximativ 15.000 de spectatori s-au bucurat de momente de excepție în cele aproape două ore alături de Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer.

Trupa Kiss s-a format în urmă cu 50 de ani, în anul 1973. În ultima jumătate de secol, a devenit un brand puternic în muzica rock de profil. Formația este cunoscută inclusiv pentru prezența sa scenică ieșită din comun, membrii Kiss apărând în concerte în costume și vopsiți pe față. Logo-ul Kiss a devenit unul de notorietate, cunoscut de foarte mulți oameni și împrumutat inclusiv în industria modei, ca orice franciză de top din lumea muzicii, rivalizând probabil cu logo-ul Rolling Stones.

Spectacolul scenic vizual a fost mereu o parte integrată din povestea de succes Kiss, dincolo de muzică în sine. Palmaresul Kiss cuprinde peste 100 de milioane de albume vândute, 13 discuri de platină, dintre care 3 sunt chiar multi platinum.