Oscar 2024: Vezi aici cele mai tari momente din istoria Oscarurilor

Celebrități, CoolNews, Filme, NEWS
share

Oscarurile, cunoscut sub numele oficial de Premiile Academiei, au fost sinonime cu excelența cinematografică și cu unele dintre cele mai memorabile momente din istoria industriei filmului. În cei peste 90 de ani de la prima ceremonie din 1929, gala a fost martora unor evenimente remarcabile, de la discursuri inspiraționale la surprize neașteptate și momente comice. Iată câteva dintre cele mai memorabile momente din istoria Oscarurilor:

„La La Land” vs. „Moonlight” (2017): Probabil unul dintre cele mai șocante momente din istoria Oscarurilor, atunci când prezentatorii au anunțat greșit câștigătorul categoriei „Cel mai bun film”, dându-i inițial premiul filmului „La La Land”, iar apoi corectându-se, câștigătorul fiind „Moonlight”.

Discursul lui Marlon Brando (1973): În loc să accepte premiul pentru Cel mai bun actor pentru rolul său din „The Godfather”, Marlon Brando a trimis pe scenă o reprezentantă a nativilor americani, Sacheen Littlefeather, ca protest împotriva modului în care erau reprezentați aceștia în industria filmului.

„Titanic” triumfă (1998): Filmul lui James Cameron a dominat ceremonia cu 11 premii Oscar, inclusiv Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

Discursul lui Halle Berry (2002): Halle Berry a devenit prima femeie de culoare care a câștigat premiul pentru Cel mai bun actriță principală și a ținut un discurs emoționant, în care a mulțumit celor care au deschis uși pentru ca ea să ajungă acolo.

Oprah Winfrey încurajează femeile (2018): În timpul discursului său de primire a premiului pentru contribuția deosebită la industria cinematografică, Oprah a susținut femeile din întreaga lume în mișcarea #MeToo și în lupta împotriva abuzului și discriminării.

Aceste momente nu numai că au marcat istoria Oscarurilor, dar au avut și un impact semnificativ asupra culturii și societății în general, arătând puterea și influența pe care o poate avea cinematografia asupra percepțiilor și schimbărilor sociale.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

TOP 5 Cele mai tari momente din Formula 1

Formula 1, cunoscută și ca "Regele Motorsportului", este plină de momente deosebite care au captivat...

Oscar 2024: Duelul celor mai buni regizori de la Hollywood. Christopher Nolan vs. Martin Scorsese

În acest an, în cadrul festivității de decernare a premiilor Oscar programată pentru luni, 11 martie...

Oscar 2024: Filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, redifuzat în luna martie în mai multe cinematograf...

Mai multe cinematografe din țară redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 ...