Oscar 2024: Duelul celor mai buni regizori de la Hollywood. Christopher Nolan vs. Martin Scorsese

CoolNews, Filme, NEWS
share

În acest an, în cadrul festivității de decernare a premiilor Oscar programată pentru luni, 11 martie 2024, la ora 01:00 dimineața, ora României, se conturează o competiție acerbă între două figuri de marcă ale cinematografiei mondiale: Christopher Nolan și Martin Scorsese.

Filmul lui Nolan, „Oppenheimer”, pare să fie unul dintre favoriții pentru premiul Oscar 2024 la categoria „Cel mai bun film”, în timp ce „Killers of the Flower Moon” regizat de Scorsese ar putea fi o surpriză plăcută.

Deși „Oppenheimer” a avut un succes notabil la box-office, în contrast cu performanța mai modestă a „Killers of the Flower Moon”, care a avut un buget considerabil, criticii de la publicația online ScreenRant remarcă calitatea interpretărilor remarcabile din filmul lui Scorsese, în special cele ale lui Leonardo DiCaprio, Robert De Niro și Lily Gladstone.

Istoricul premiilor Oscar reflectă o tendință de a fi puțin favorabil în ceea ce-l privește pe Scorsese, cel puțin până în 2007. Deși a fost nominalizat de mai multe ori la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, Scorsese a obținut victoria abia după patru decenii de la debutul său în cinematografie, odată cu „The Departed”.

Acest succes a marcat și debutul său în câștigarea premiului pentru cel mai bun film. În schimb, pentru Nolan, recunoașterea la Oscar a venit mai târziu, în special cu „The Dark Knight”, care l-a transformat dintr-un regizor de blockbuster-uri într-un potențial candidat la premii.

De-a lungul anilor, cei doi regizori au lansat filme în perioade similare, cu diferențe subtile în recunoașterea lor la Oscar. Cu toate acestea, confruntarea dintre ei în 2024 pentru premiul Oscar pentru cel mai bun regizor promite să fie una intensă, în special pentru Scorsese, care ar putea obține al doilea său premiu, ceea ce ar însemna doar două victorii din cele 26 de filme pe care le-a regizat.

În ceea ce privește nominalizările la categoria Cel mai bun film, Scorsese are un mic avans față de Nolan, cu trei nominalizări față de două. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi considerat decisiv, având în vedere istoricul ambilor regizori în competițiile de acest gen.

În concluzie, bătălia dintre Nolan și Scorsese pentru premiul Oscar rămâne deschisă și incitantă, amândoi având contribuții semnificative la peisajul cinematografic contemporan.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Oscar 2024: Filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, redifuzat în luna martie în mai multe cinematograf...

Mai multe cinematografe din țară redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 ...

Oscar 2024: Vezi aici cele mai tari momente din istoria Oscarurilor

Oscarurile, cunoscut sub numele oficial de Premiile Academiei, au fost sinonime cu excelența cinemat...

[FOTO] Bradley Cooper este din nou rezigor. Primele imagini de pe platourile de filmare Maestro

Maestro spune complexa poveste de dragoste dintre Leonard Bernstein și Felicia Montealegre Cohn Bern...