Organizatorii Premiilor Oscar au schimbat regulile pentru admiterea filmelor în competiție

CoolNews, Filme
share

Organizatorii premiilor Oscar au anunţat marţi că vor face o excepţie temporară de eligibilitate la Premiile Academiei Americane de film de anul viitor, acceptând în cadrul competiţiei filme lansate pe platforme de streaming sau video la cerere, în contextul închiderii cinematografelor din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, scrie Agerpress.ro.

Schimbarea temporară, care se va aplica numai pentru ediţia de anul viitor a Oscarurilor şi va expira când cinematografele din Statele Unite vor fi redeschise, a fost anunţată printr-un comunicat emis de Academia americană de film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Anterior, un film trebuia să fie proiectat într-un cinematograf în Los Angeles timp de cel puţin şapte zile pentru a fi eligibil pentru Oscar.

„Academia crede cu tărie că nu există o cale mai bună de a trăi magia filmelor decât ca acestea să fie văzute în cinematografe. Angajamentul nostru în această privinţă rămâne neschimbat şi neclintit. Cu toate acestea, tragica pandemie istorică de COVID-19 face necesară această excepţie temporară la regulile noastre de eligibilitate la premiile noastre”, au transmis preşedintele David Rubin şi directorul executiv Dawn Hudson, cu referire la boala cauzată de noul coronavirus.

Platformele de streaming precum Netflix au produs schimbări la Hollywood prin atragerea vedetelor de primă clasă, printre care Robert De Niro şi Martin Scorsese, şi realizarea unor producţii premiate, precum lungmetrajul „Roma”, desemnat în 2019 cel mai bun film într-o limbă străină, care au rivalizat cu ceea ce pot oferi studiourile tradiţionale de film.

Articole similare

Gala Premiilor Gopo 2024: Filmul „Libertate” este marele câștigător

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18...

AVATAR: THE LAST AIRBENDER, încă două sezoane! Cele patru elemente se reunesc pentru a anunța contin...

În timp ce fanii din întreaga lume sărbătoresc seria AVATAR: THE LAST AIRBENDER cu meme-uri și explo...

Oscar 2024: Secretele fascinante ale celebrei statuete

Statueta Oscar este un simbol iconic al industriei cinematografice, recunoscut în întreaga lume pent...