Oana Tache, invitată la Bruxelles pentru expoziția “Europe = Solidarity”

CoolNews
share

Săptămâna asta, DJ-ița Oana Tache pe care o asculți în fiecare weekend, de la 8 la 12, la TicTalk la Virgin Radio România a fost invitată la Bruxelles la vernisajul expoziției de fotografii “Europe = Solidarity” în Parlamentul European.

Expoziția, realizată cu sprijinul fotojurnalistului Octav Ganea aduce în prim-plan povești emoționante și fotografii de colecție cu exemple de solidaritate a cetățenilor europeni cu Ucraina, din timpul invaziei ilegale a Rusiei.

Evenimentul oficial de deschidere a avut loc marți, 11 octombrie, în prezența președintei Parlamentului European, doamna Roberta Metsola, și a mai multor personalități din mediul diplomatic, politic, jurnalistic și artistic.

Inquam Photos a răspuns invitației europarlamentarului Ramona Strugariu de a aduce pe holurile Parlamentului European o serie de 24 de imagini realizate de fotografii est europeni Mikhail Palinchak, Jakub Porzycki, Mikhail Kalarashan, Casian Mitu, Sabin Cirstoveanu, Alex Nicodim, Adriana Neagoe Bogdan Buda și Octav Ganea, cadre ce descriu parcursul refugiaților ucraineni încă din prima zi a invaziei ruse, de la momentul plecării la drum dintre blocurile bombardate până la momentul sosirii în țările vecine.

Așa cum am descris și în timpul evenimentului, credem că munca celor ce au ilustrat sosirea în Polonia, Moldova și România a refugiaților vine doar ca o completare a efortului incredibil depus de jurnaliștii prezenți în teritoriile invadate și contribuie la relatarea obiectivă a suferinței cauzate de razboi.„, a declarat Octav Ganea, coordonatorul fotografilor care au expus în Parlamentul European.

În timp ce noi căutam soluții practice pentru a veni în sprijinul refugiatiilor ucraineni, ei experimentau trăiri și emoții greu de descris în cuvinte – frică: de necunoscut, de instabilitate financiară, de gloanțe, de moarte; dragoste: pentru copiii lor, pentru soții și soțiile lor, pentru țara și cultura lor; tristețe și frustrare: pentru tot ce au construit într-o viață și a fost distrus în câteva ore; solidaritate: refugiații ucraineni ne-au mulțumit în atâtea moduri frumoase și ne-au învățat să fim uniți, empatici, curajoși.

Și pentru că de multe ori conceptul de solidaritate rămâne abstract, am vrut să îi dau un sens, chiar aici, în inima Europei, prin intermediul expoziției de fotografii “Europe=Solidarity”, cu exemple concrete de solidaritate, la frontiere. Trebuie să continuăm, până când acest război va fi oprit” a declarat deputata europeană, Ramona Strugariu

Oana Tache a demarat campania #SolidarCuUCRAINA la Virgin Radio România anul acesta și a mobilizat zeci de vedete și artiști.

Articole similare

3 date azi la #TicTalk | Oana Tache îți aduce zilnic, între 10 și 13, știrile pe care merită să le a...

Snoopy, Țestoasele Ninja sau Kung Fu Panda la parada de Ziua Recunoștinței Snoopy, Țestoasele Nin...

3 date azi la #TicTalk | Oana Tache îți aduce zilnic, între 10 și 13, știrile pe care merită să le a...

Naționala neînvinsă România, calificată la EURO 2024. Tricolorii au învins Elveția și au terminat...

3 date azi la #TicTalk | Oana Tache îți aduce zilnic, între 10 și 13, știrile pe care merită să le a...

Ce muzică mai ascultă românii? Mai multe manele și mai multă muzică clasică decât o făceau în urm...