Oamenii de știință spun că oamenii din zilele noastre ar putea trăi până la 130 de ani

CoolNews, NEWS
share

Oamenii de știință consideră că oamenii ar putea trăi până la vârsta de 130 de ani. Un studiu asupra bărbaților și femeilor care au trăit peste 90 de ani a arătat că șansele noastre de a muri încetează să crească odată ce ajungem la 108 ani.

În cercetările efectuate pentru revista Royal Society Open Science, oamenii de știință au explicat: „Numărul tot mai mare de supercentenari face posibil ca vârsta maximă raportată la moarte să crească la 130 de ani în cursul secolului actual”.

Pe scurt, dacă condițiile de viață continuă să se îmbunătățească, studiul sugerează că unii dintre noi vor ajunge la vârsta de 130 de ani înainte de 2100.

Odată ce atingem 110, avem șanse de 50-50 de a trăi anul următor. Anthony Davison, cercetătorul principal al studiului, a declarat pentru AFP: „După vârsta de 110 de ani, cineva se poate gândi că trăiește încă un an, fără probleme. Dacă vei avea noroc, atunci vei trăi până la următoarea zi de naștere, iar dacă nu, atunci vei muri la un moment dat în anul următor.

Cercetătorii au investigat dacă există o limită superioară a duratei de viață a omului sub 130 și au concluzionat că, dacă ar fi existat, ar fi detectat-o.

Cu toate acestea, este încă extrem de puțin probabil să-ți împlinești 130 de ani, deoarece Davidson a adăugat că, dacă ai deja 110, șansele de a ajunge la 130 sunt „unul la un milion”.

Studiul a fost publicat în septembrie 2021, în aceeași lună în care Altos Labs din Silicon Valley a anunțat că se uită la reprogramarea biologică care ar putea ajuta la inversarea procesului de îmbătrânire.

Articole similare

[BREAKFAST] Cercetătorii au decis! Care este vârsta la care oamenii încep să îmbătrânească

Un sondaj recent realizat în SUA a scos la iveală faptul că oamenii simt cu adevărat că încep să îmb...

Oamenii de știință au descoperit că și delfinii au clitoris

Oamenii și delfinii au chiar mai multe în comun decât am fi crezut, sugerează o nouă cercetare. B...

La mulți ani, Wikipedia! De câți ani căutăm chestii pe pagina asta

De 20 de ani, dacă îți vine să crezi! Pe 15 ianuarie 2001 apărea Wikipedia, enciclopedia online l...