Confidenţialitate

Oamenii de știință au descoperit că și delfinii au clitoris

CoolNews, NEWS
share

Oamenii și delfinii au chiar mai multe în comun decât am fi crezut, sugerează o nouă cercetare.

Biologii spun că au găsit dovezi anatomice clare cum că delfinii de sex feminin au un clitoris complet funcțional, care îi ajută să experimenteze plăcerea în timpul sexului, la fel ca și pentru oameni. Descoperirile ar putea ajuta într-o zi oamenii de știință să urmărească originile evolutive ale organului sexual și ale sexului în general.

Autorul principal Patricia Brennan, profesor asistent de științe biologice la Mount Holyoke College din Massachusetts, și echipa sa au studiat evoluția organelor genitale la tot felul de animale vertebrate. Mai recent, și-au îndreptat atenția către delfini, mamiferele marine cunoscute pentru natura lor jucăușă și ciudat de umană uneori (în feluri bune și mai puțin bune).

Delfinii au pliuri vaginale și am studiat aceste pliuri pentru a încerca să ne dăm seama de funcția lor și de ce sunt atât de diverse între specii”, a spus Brennan. „Pe măsură ce am disecat toate aceste vagine, clitorisul era evident foarte bine dezvoltat, așa că am decis să investigăm cât de multe știam despre el.

Brennan și echipa ei au reușit să se uite îndeaproape la țesutul clitoridian a 11 femele de delfini cu nas de sticlă care au murit din cauze naturale. Pe lângă studierea caracteristicilor fizice de suprafață ale clitorisului, au examinat și prezența terminațiilor nervoase, mușchilor și vaselor de sânge. Tot ceea ce au găsit indică același lucru: un creator de distracție pe deplin.

Un turist a ajuns viral după ce a furat un delfin de pe plajă – VIDEO

Sexul este esențial pentru procesele evolutive, iar ignoranța noastră cu privire la sexualitatea feminină are ca rezultat o înțelegere incompletă a modului în care sexul funcționează de fapt în natură.” spuse Brennan. „Ai nevoie de doi pentru a tango, după cum se spune!

Echipa lui Brennan intenționează să continue să studieze evoluția organelor genitale la diferite animale. Lista de proiecte va include în continuare delfini, dar și șerpi, alpaca și chiar aligatori.

 

Sursa foto: Joe Raedle/Newsmakers (Getty Images)

Articole similare

Oamenii de știință spun că oamenii din zilele noastre ar putea trăi până la 130 de ani

Oamenii de știință consideră că oamenii ar putea trăi până la vârsta de 130 de ani. Un studiu asupra...