O mamă vrea să schimbe numele fiului ei, după ce acesta a fost umilit la școală. Psihoterapeutul Anca Maftei ON AIR despre bullying la Breakfast

CoolNews, NEWS
share

Prenumele copiilor este adesea la latitudinea părinților, însă numele de familie nu poate fi schimbat cu una cu două. O mamă din Marea Britanie spune că vrea să schimbe numele copilului ei de 9 ani, fiindcă băiatul este batjocorit la școală.

O femeie de 31 de ani s-a plâns pe rețeaua de socializare Reddit că întâmpină dificultăți în a scăpa de numele de familie al fostului soț, pe care fiul lor încă îl poartă. În urma mariajului, ea și băiețelul s-au ales cu numele Cox.

Deși a divorțat de bărbatul cu care are copilul, și s-a recăsătorit cu o femeie, ea nu-i poate schimba numele fiului ei, din cauza refuzului fostului partener. „Ar trebui să învețe să-l poarte ca pe o insignă a mândriei și tu îl rănești spunându-i că este în regulă să aibă un alt nume”, a răspuns bărbatul când i s-a spus că fiul lui este batjocorit la școală.

Bullyingul este un fenomen extrem de întâlnit și în România. Despre acest subiect am discutat cu psihoterapeutul Anca Maftei, astăzi, la Virgin Radio Romania Breakfast.

Schimbarea numelui de familie al copiilor, după divorț, este legală în Marea Britanie, dar în lipsa acordului celuilalt părinte demersul se poate realiza doar la tribunal. Însă, un judecător poate respinge cererea, dacă ea nu este întemeiată.

În acest caz, cum au sfătuit-o și mulți utilizatori ai rețelei sociale, există o motivație rezonabilă fiindcă numele „Cox” poate fi considerat ofensator.

Întreaga discuție cu phisoteraputul Anca Maftei poate fi redată mai jos:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...