UPDATE Noutăți despre starea lui Florin Piersic: Situația este gravă, actorul are septicemie

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Situația lui Florin Piersic este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Actorul are septicemie – o infecție generalizată în organism, au declarat azi medicii de la Institutul Inimii din Cluj. Protezele mențin infecția. La Cluj i-au fost scoase sondele de la inimă, iar la București urmează îndepărtarea protezei de la genunchi, scrie europafm.ro.

UPDATE:

Medicul cardiolog Horia Roșianu este cel care – în urmă cu 15 ani – i-a implantat actorului stimulatorul cardiac„Situația era a unui pacient cu septicemie cu o infecție generalizată în sânge, cu tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități. Și anume: două zone protetice – proteză de genunchi și material protetic în inimă. Adică stimulator cardiac cu cele două sonde ale lui”.

Știrea inițială: 

Actorul Florin Piersic a fost transferat aseară de la Cluj la București, cu un avion SMURD. Atât medicii care l-au tratat în utimele săptămâni, cât și cei de la Institutul Matei Balș din Capitală, unde se află internat au spus pentru Europa FM că starea de sănătate a actorului în vârstă de 88 de ani este stabilă. Din păcate, infecția de care suferă Florin Piersic s-a generalizat, scrie europafm.ro.

Internat în spital înainte de Paști,  actorul se luptă cu o infecție care s-a extins în organism. Inițial, Florin Piersic s-a operat la Spitalul Militar din Cluj, iar apoi a fost transferat la Institutul Inimii.

Florin Crișan, managerul Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj: Problema a plecat de la o infecție care s-a generalizat

„Problema a plecat de la faptul că dumnealui s-a prezentat la Spitalul Militar cu o infecție care s-a generalizat, care, în primul rând, se duce către corpurile străine implantate în corp. Proteza, în primul rând, după care s-a dus către sondele stimulatorului implantat de către noi”, a declarat pentru Europa FM Florin Crișan, managerul Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj.

 

Știrea integrală pe europafm.ro.

Articole similare

Cum să te hidratezi corect: sfaturi și recomandări

Hidratarea corectă este esențială pentru menținerea sănătății și bunăstării generale. Apa constituie...

Halsey: „Sunt norocoasă că trăiesc!” - Dezvăluiri emoționante despre luptele sale cu sănătatea...

Halsey, celebra cântăreață de 29 de ani, și-a impresionat fanii din întreaga lume dezvăluind recente...

Florin Piersic, mesaj din spital: „Tineţi-mă aproape, pentru că mai am de spus multe poveşti minunat...

Actorul Florin Piersic a transmis luni din spital, un mesaj către public; primul de când se află int...