Noi am întrebat, ascultătorii au răspuns: Ce piesă hip hop românească ai pe repeat în ultima vreme?

CoolNews, Muzică
share

Avem cei mai tari ascultători! Pentru că am vrea să vorbim cu fiecare în parte, comunicăm cât putem de mult cu ei, pe orice platformă posibilă. Poți intra în direct cu DJ-ii tăi preferați pentru a participa la concursuri, ne poți scrie pe whatsapp la 0734.666.000 sau ne poți da tag în story-urile de pe Instagram. De ceva timp îți adresăm întrebări și pe Facebook pentru a te cunoaște mai bine, iar de ceva timp strângem răspunsurile în astfel de articole.

O să recunoaștem, a fost destul de greu să alegem 10 piese hip hop românești la care nu puteți să renunțați. Mai ales că ne-ați și trollat în câteva comentarii, dar e ok. Dacă nu ne-ar plăcea și nouă caterinca, poate ne-am supăra. 🙂

Am trecut cu grijă prin cele peste 800 de comentarii, așa că fără alte cuvinte, să dăm drumul la topul făcut de voi!

 

10. Cheloo & Lazar – Opus 1 (Killing The Classics)

Intrăm în forță în topul făcut de voi cu o piesă lansată chiar anul acesta. „Opus 1” este o piesă hip-hop clasică. Dacă ar fi să definești stilul ăsta printr-o piesă, cred că ai găsit-o. Un instrumental bun de tot, versuri acide marca Cheloo și vioara de la final, ingredientele perfecte pentru o piesă hip hop românească ce va rămâne în istorie.

9. Morometzii – Oriodaiorinodai

Am revenit în 1999 ca să facem loc unui moment istoric. Cam de pe aici a început rapul și hip hop-ul în România. Mulți au menționat „Morometzii” în comentarii dar piesa asta a primit cele mai multe reacții. Multe nume mari s-au perindat prin trupa asta: Raku, 1-q Sapro, Freakadadisc și alții.

Morometzii rămâne o filă extrem de importantă în istoria muzicii românești. Nu puteau să lipsească din acest top!

 

8. Cred Că Sunt Extraterestru – Nu Pot Să Mă Schimb (cu Ugly Boy)

Poate cea mai recent lansată piesă din acest top, cu o săptămână și o zi de la momentul în care am auzit-o pentru prima dată. Nu Pot Să Mă Schimb a fost foarte des întâlnită în secțiunea de comentarii și asta pentru că aduce acel sound unic despre care am scris și noi chiar aici, pe virginradio.ro

Afo, Bean, sunt oameni care au făcut istorie în rap și în hip hop-ul recent. E full pe la concertele CCSE, multe dintre ele sold-out, iar fanii au fost prezenți și la noi în comentarii. 😉

 

7. Phunk B – 100 DE KILE 

Dacă există cumva o carte despre cum se face hip hop, Phunk B sigur a citit-o și o știe pe de rost. Noi aici nu avem ce să adăugăm. Ne place rău de tot piesa asta dar o să lăsăm acest comentariu să spună tot ce e de zis:

Dacă faci parte din generația 85-95 nu are cum să nu-ți rupă capu … așa se face rapu ! Mulțumim grasule ! Ne-ai readus înapoi în timp cu acest tip de instrumental și vibe ca pe vremea când descopeream cu toții cultura Hip-Hop . Miroase a „West Coast” Big Up ! Phunk !

 

6. Omu Gnom – Metehne

Zeci de menționări, zeci de reacții la comentariile care vorbeau despre piesa asta. Omu Gnom nu avea cum să lipsească din acest top.

Vine pe poziția 6 cu piesa „Metehne”. Beat puternic, vioară și versuri care îți fac pielea de găină instant. Poate e si videoclipul alb-negru de vină…

 

5. CELULA DE CRIZĂ – Cântece Pentru Tineret (Live Session)

O dau bine de tot băieții ăștia, încă de la început! Celula de Criză nu înseamnă doar Faust și Fănescu, ci și DJ Zicu, Power pe Vinyl și mulți alții din brigada Culese din Cartier.

Au fost menționați, la fel ca mulți alții, cu diverse piese. Pe aceasta o au cei mai mulți pe repeat și recunoaștem că ne place și nouă la fel de mult!

 

4. La Familia – Probleme de Familie 

Primul rap pe care l-am ascultat a fost facut de voi, cu voi am inceput sa ascult rap si, tot cu voi o sa termin, va iubesc si va respect pana in ultima mea zi ! SUCCES !

Comentariul acesta de pe YouTube spune foarte clar cam ce simt toți cei care au răspuns cu „La Familia” la întrebarea „Ce piesă hip hop românească ai pe repeat în ultima vreme?”. Piesele lor sunt și astăzi foarte actuale și e clar că vorbim de una dintre cele mai mari trupe de hip-hop românesc.

 

3. Subcarpați – Dă-i Foale (cu Motanu și Călin Han)

Am ajuns și la top 3! Subcarpați, unii din preferații noștri, dar și foarte des menționați în comentarii. O dă Bean cum o dă, dar piesa asta e piesa lui Motanu! Trebuia să o spunem. #DevaFlow, all the way.

Nu puteam să trecem mai departe fără să-l menționăm și pe Călin Han și al său caval. Big up!

 

2. Paraziții feat. Mr. Levy – Arde

Nu aveau cum să lipsească oamenii ăștia. Dacă vorbești de hip-hop românesc, vorbești de Paraziții. Cheloo, Ombladon, Freakadadisc, trei oameni care au făcut istorie cu fiecare piesă lansată.

Foarte aproape de locul 1, dar nu asta contează. Au fost menționați cu diverse piese, însă asta a fost cea mai întâlnită. Știi că ai nimerit la o petrecere mișto când auzi „Arde

 

1. B.U.G. Mafia – Străzile feat. Mario V

Nu era un mister pentru nimeni. „Străzile” e piesa aia hip hop românească pe care nu ți-o mai poți scoate din cap. De vreo 16 ani deja și pare că va mai continua să fie soundtrack pentru multe generații.

Nu știm ce are piesa asta de ne face să dăm volumul mai tare când o auzim la Virgin Radio. E pur și simplu piesa care ne-a făcut să iubim hip-hop-ul și rap-ul.

E istorie pură, e B.U.G. Mafia!

 

Mulțumim tuturor pentru comentarii!

Articole similare

Diss tracks: ce sunt mai exact și care sunt cele mai populare

Diss track-urile reprezintă una dintre cele mai vibrante și controversate expresii ale culturii hip-...

WS GANG: Top 10 piese hip-hop care ne-au făcut cine suntem astăzi

Direct de pe străzile capitalei, WS GANG este trupa din Sectorul 5 ce cucerește toată România prin r...

[BREAKFAST] Muzica hip-hop împlinește anul acesta 50 de ani! Cum este sărbătorită în lume

Se marchează 50 de ani de când DJ Kool Herc (Clive Campbell), în vârstă de 18 ani, a prezentat pentr...