NASA explică de ce nu ne-au vizitat extratereștrii până acum

CoolNews, NEWS
share

Oamenii de știință de la NASA au explicat de ce extratereștrii încă nu au venit să ne viziteze. Ai crede că, cu toate OZN-urile și capabilitățile lor de călătorie în timp, cel puțin un extraterestru ne-a făcut până acum o scurtă vizită. Măcar pentru o ceașcă de ceai și câțiva biscuiți – apoi gata.

Oricum, se pare că un grup de oameni de știință de la NASA au scris – din punct de vedere teoretic – că extratereștrii nu au venit încă să ne viziteze, pentru că deja ar fi dispărut, ceea ce nu este ideal.

Raționamentul lor este că societățile inteligente au tendința de a se distruge, una câte una, iar rasa umană ar putea fi următoarea.

Raportul – Avoiding The Great Filter: Extra-terrestrial Life And Humanity’s Future In The Universe – a fost scris de Jonathan Jiang, Philip Rosen, Kelly Lu, Kristen Fahy și Piotr Obacz.

Suntem de părere că un dezastru existențial poate urma pe măsură ce societatea noastră avansează exponențial către explorarea spațiului…”, se spune în raport.

Marele Filtru are potențialul de a eradica viața așa cum o cunoaștem, mai ales că rata noastră de progres se corelează direct cu severitatea căderii noastre.

Acest lucru indică o perioadă necesară de introspecție, urmată de perfecționări adecvate pentru a aborda în mod corespunzător situația noastră și pentru a aborda provocările și metodele prin care putem fi capabili să atenuăm riscul pentru omenire și pentru alte aproape nouă milioane de specii de pe Pământ”.

 

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

NASA a adus pe Terra cea mai mare mostră de sol colectată vreodată de pe suprafața unui asteroid

Cea mai mare mostră de sol colectată vreodată de pe suprafața unui asteroid a ajuns pe Terra cu ajut...

O româncă a fost selectată de NASA pentru a participa la prima misiune de simulare a vieții pe Marte...

O româncă a fost selectată de NASA pentru a participa la prima misiune de simulare a vieții pe Marte...

VIDEO NASA a lansat racheta spre Lună. Trebuia lansată pe 14 noiembrie

NASA a reușit, miercuri dimineață, să lanseze spre Lună racheta din cadrul misiunii Artemis 1. Rache...