Confidenţialitate

Motivul pentru care iPhone XS îți strică selfieurile

Bogdan și Ionuț, CoolNews
share

Utilizatorii iPhone XS și XS Max se plâng că fața lor este „netezită”, efect care duce la o anumită neclaritate a feței, în special în spații mai întunecate.

Unii utilizatori spun chiar că au impresia că fața lor arată ca cea a unei păpuși de porțelan.

Apple anunță că este vorba de o eroare cu care se confruntă camera frontală a noilor telefoane, iar următoarea actualizare a iOS-ului va remedia acest defect.

Concret, uneori camera Smart HDR alege un cadru de bază greșit pentru procesarea HDR atunci când îți faci un selfie. În loc să aleagă un cadru cu o viteză scurtă de declanșare care să înghețe mișcarea și să păstreze detaliile, uneori camera alege un cadru cu o viteză mai mare a obturatorului.

Deoarece camera frontală nu are o stabilizare optică a imaginii, rezultă o fotografie cu blur, iar pielea nu mai pare naturală, ci pare a fi de plastic.

Subiectul a fost detaliat și de youtuberul Lewis Hilsenteger, care a postat un video despre asta pe canalul său ”Unbox Therapy”.

Inițial Apple a explicat că efectul de „netezire” al feței apare în spații care nu sunt bine luminate, dar sunt utilizatori care au explicat că se întâmplă același lucru și atunci când este suficientă lumină.

Compania le-a răspuns unora dintre nemulțumiți spunând că versiunea iOS 12.1 va remedia situația iar efectul de „netezire” al feței nu va mai apărea.

Articole similare

Chuck Bass se întoarce

Chuck Bass sau mai degrabă: Chuck ABS - dacă ne luăm după ultima poză postată de actorul Ed Westwick...

A început să-și facă selfie-uri în timp ce jefuia un club

În Suceava, un bărbat care s-a decis să jefuiască un club din oraș. După ce și-a făcut plinul cu ban...

Update iOS 13

Apple a lansat iOS 13.. ”iOS 13 vine cu un aspect complet nou, actualizări importante pentru apl...