Apple, investigat de Consiliul Concurenței într-un posibil caz de abuz de poziție dominantă pe piața distribuției aplicațiilor pe iOS

CoolNews, NEWS, Tech
share

Consiliul Concurenței investighează Apple, ar avea indicii despre un posibil abuz de poziție dominantă pe piața distribuției aplicațiilor pe iOS. Astfel, ar fi fost limitat accesul la datele utilizatorilor folosite pentru scopuri publicitare și, în același timp, ar fi fost favorizate propriile servicii tehnologice de afișare a publicității online în aplicațiile compatibile iOS, scrie europafm.ro.

Potrivit Consiliului Concurenței, Apple și-a dezvoltat un sistem integrat și închis, care include diferite niveluri de componente hardware, software și servicii online, nepermițând niciunui alt magazin de distribuire de aplicații să fie instalat pe dispozitivele sale, cu excepția celui propriu, AppStore.

Autoritatea are suspiciuni că prin introducerea politicii „App Tracking Transparency”, Apple a încurajat utilizatorii să limiteze accesul altor aplicații la profilul publicitar, ceea ce a condus la o restrângere a concurenței pe piața publicității prin aplicații pe dispozitive mobile iOS.

Afectați ar fi toți actorii implicați – agențiile de publicitate, dezvoltatorii de aplicații, prestatorii servicii de atribuire sau performanță etc., cât și consumatorii finali – afirmă Consiliul, într-un comunicat.

Anchete similare sunt în derulare în mai multe țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Franța, Italia, Germania și Polonia.

Dacă se va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile respective riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, însă acestea pot fi reduse dacă firmele cooperează.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Apple lansează astăzi iOS 17. Ce funcţionalităţi noi aduce pentru utilizatorii de iPhone

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare iOS va fi disponibilă de luni pentru toate modelele de...

Elon Musk amenință Apple și Google! Își va crea propriul smartphone dacă aceștia vor renunța la Twit...

Elon Musk are un plan simplu, în cazul în care Apple sau Google decid să scoată Twitter din App Stor...

De câte zile de muncă este nevoie pentru a-ți cumpăra cel mai nou produs emblematic Iphone?

Pentru a cincea oară, echipa Picodi.com a juxtapus prețurile locale ale iPhone 14 Pro (128 GB) cu ve...