Confidenţialitate

Ministerul Educației spune că elevii vor reveni la școală din data de 5 mai. Cei din anii terminali, de pe 10 mai

NEWS
share

Sorin Cîmpeanu a solicitat ca pentru elevii din anii terminali să fie permisă prezența tuturor în clase, nu doar jumătate din efectiv, chiar dacă localitatea în care învață se află în scenariul roșu:

„Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale.”

Ministrul Educației insistă ca autoritățile să aprobe introducerea testelor de salivă pentru depistarea SARS-CoV-2 în rândul elevilor:

„Din ce în ce mai multe state europene apelează la această soluție a testării non-invazive în școli. (…) Ele trebuie să fie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecția sanitară în școli. Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învățământ, precum și a elevilor care au luat la cunoștință că sunt contacți ai unor cazuri confirmate.”

Articole similare

Klaus Iohannis: „Toți elevii vor intra două săptămâni în vacanță”

De luni vor începe două săptămâni de vacanță pentru toți elevii, iar masca devine obligatorie peste ...

Evaluarea Națională începe într-o săptămână. Ministerul Educației a publicat un ghid

Într-o săptămână începe Evaluarea Națională. Pe 22 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a vor avea ...

Sună azi ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a VIII-a

Sună azi ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a VIII-a. În școlile din țară se organizează fes...