Confidenţialitate

Ministerul Educației: Școlile din București se pregătesc pentru scenariul roșu (cursuri exclusiv online)

NEWS
share

„Autorităţile să fie pregătite în cazul în care şcolile vor trebui să intre în scenariul roşu” – a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după o şedinţă la Prefectura Capitalei.

Ministrul Educaţiei a solicitat această întâlnire pentru a cere autorităţilor ca în această perioadă să se pregătească pentru posibilitatea intrări şcolilor în scenariul roşu.

„Noi am luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii. Prin urmare, pot să vă spun că la momentul acesta rata la nivelul municipiului Bucureşti e 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, noi, la momentul acesta, am avut numai o şedinţă de lucru, în aşa fel încât să fim pregătiţi dacă este nevoie de a intra în scenariul roşu. Aşa cum bine se ştie, în ordinul de ministru comun, realizat cu ministrul Sănătăţii, există prevăzut acest lucru, că dacă mai multe zile există pragul de 3, rată de infectare la nivel de localitate, se trece în scenariul roşu”, a declarat ministrul Monica Anisie.

Articole similare

Antenele GSM chiar pot să fie periculoase...

Furtuna de seara trecută a lăsat ceva urmări în București și în Ilfov. Adepții teoriilor conspirație...

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...