Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritatea Spaniei în Semifinala EURO 2024

CoolNews, NEWS
share

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecționatei Spaniei în semifinala EURO 2024, disputată marți seară la Munchen. Partida s-a încheiat cu victoria ibericilor, scor 2-1, și a marcat o dezamăgire pentru echipa franceză și fanii săi.

„Au jucat mai bine decât noi, au meritat să meargă în finală, iar noi mergem acasă”, a declarat Mbappe după meci. Atacantul vedetă a recunoscut că evoluțiile sale la acest turneu nu au fost la nivelul așteptărilor. „Nu am făcut destul pentru a ajunge în finală”, a spus el, adăugând că nu a avut „un EURO bun”.

Mbappe a avut ambiția de a deveni campion european și de a face un turneu excelent, dar a mărturisit că nu a reușit niciuna dintre acestea. „Este o dezamăgire”, a adăugat el. Una dintre cele mai mari regrete ale sale a fost ocazia ratată în minutul 86 al partidei cu Spania, când ar fi putut restabili egalitatea.

„Bradley (Barcola) a făcut o treabă grozavă. El mi-a pasat, eu l-am fixat pe fundaș și am intrat bine. După aceea, cred că trebuia să marchez. Cel puțin, să trag pe poartă… Aceasta este realitatea dură a fotbalului. E 2-1 (pentru Spania) și mergi acasă”, a explicat Mbappe.

Un alt aspect notabil a fost decizia lui Mbappe de a evolua fără masca pe care o purtase în precedentele trei partide, protejându-și nasul rupt în primul joc de la EURO împotriva Austriei. „M-am săturat. Nu puteam să văd bine cu ea. Am vorbit cu doctorul ca să văd dacă pot să joc fără ea. Mi-a spus să iau decizia ca un bărbat. Și gata, am jucat fără ea și nu regret”, a spus el.

Cu această eliminare, Mbappe și echipa sa trebuie să se întoarcă acasă. „O să mă odihnesc bine. Cred că am nevoie, pentru a putea să revin proaspăt când voi începe pregătirile” cu Real Madrid, noul său club, a concluzionat Kylian Mbappe.

La ediția precedentă a EURO, desfășurată în 2021, Franța a fost eliminată în optimile de finală de naționala Elveției, la loviturile de departajare, Mbappe fiind cel care a ratat penalty-ul decisiv pe Arena Națională din București. Această experiență, combinată cu recenta eliminare, va servi probabil ca motivație pentru Mbappe în viitoarele competiții.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Vremea ploioasă împinge finala de dublu mixt la Wimbledon până duminică

Într-o decizie luată din cauza vremii nefavorabile, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunț...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...

Formula 1: Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu de la Silverstone

Lewis Hamilton a demonstrat încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari piloți din is...