Matei Dima (Bromania) regizează primul lungmetraj caritabil din România

Celebrități, CoolNews
share

În premieră pentru industria cinematografică de la noi, „Copacul dorințelor“ va fi primul lungmetraj caritabil din România, inspirat din realitatea dură a copiilor care înfruntă un diagnostic incurabil. Filmul este regizat de Matei Dima (BRomania), care se implică pro bono în acest proiect, iar încasările se vor îndrepta în totalitate către HOSPICE Casa Speranței și către îngrijirea gratuită a micilor pacienți.

Scenariul filmului este scris de Mihai Mănescu (manager comunicare & brand HOSPICE Casa Speranței) și de Matei Dima și are ca punct de plecare poveștile adevărate ale mai multor copii pacienți ai fundației. Filmul caritabil este totodată un apel la solidaritate și la implicare și subliniază câte se mai pot face pentru copiii care aud un rece și descuranjant „nu se mai poate face nimic“.

Deși inspirat dintr-o realitate dureroasă, „Copacul Dorințelor“ își propune să transmită un mesaj despre speranță, fiind totodată o incursiune în lumea fantastică a uneia dintre cele mai importante opere literare pentru copii, „Amintiri din copilărie“ a lui Ion Creangă. Misiunea filmului este aceea de a transforma un subiect dificil şi delicat într-un film care poate fi vizionat de toţi membrii unei familii, indiferent de vârstă, fiind totodată o metaforă pentru speranţă şi iubire.

„M-am atașat de Hospice Casa Speranței acum doi ani, când le-am făcut o vizită copiilor de acolo și m-am întors un om schimbat. Copiii de la Hospice m-au învățat că problemele mele nu sunt probleme adevărate, iar dacă ei aveau puterea să râdă, vreau să iau acea putere și să o dau mai departe tuturor. În momentul în care am fost abordat cu scenariul „Copacul Dorințelor” m-am simțit onorat și, cumva, entuziasmat. Va fi un film greu, cu multe provocări, dar care sper să schimbe niște mentalități, niște vieți și, mai ales, să strângă cât mai multe fonduri pentru acești copii. Îmi place să fac oamenii să râdă, însă, de data asta, sper să stârnesc și alte sentimente”, spune Matei.

 

Articole similare

Bromania și Killa Fonic ca în Teambuilding la Tic Talk de vară cu Oana Tache

După 50 de WEEKEND-uri petrecute ON AIR la Virgin Radio România și zeci de vedete invitate în studio...

„Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie“ va fi prezentat la TIFF

Filmul „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie“ va fi prezentat la TIFF în cadrul celei de-a 20-...

BROMANIA reacționează după ce a fost acuzat că a condus sub influența unor substanțe interzise

Bromania reacționează pentru prima dată după ce presa de scandal l-a acuzat că s-ar fi urcat băut și...