Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul European de Fotbal

CoolNews, NEWS
share

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul European de Fotbal. A făcut-o aseară în meciul Spaniei cu Franța. Presa internațională publică mai multe poze cu Lamine Yamal bebeluș – într-o ședință foto alături de Lionel Messi din 2007, scrie europafm.ro

„Începutul a două legende” – este titlul articolului publicat de BBC. Prezintă mai multe fotografii în care apare tânărul Messie și bebelușul Yamal.

Ședința foto avea loc în 2007 – în cadrul unui calendar caritabil. Messi îi făcea baie lui Lamine Yamal și îl ținea în brațe. Fotografiile au apărut după ce UNICEF a organizat o tombolă în orașul Mataró, unde locuia familia lui Yamal.

La aproape 17 ani mai târziu, fotbalistul spaniol Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale ale Campionatului European, prin golul înscris în semifinala cu Franţa (2-1).

La fel ca Messi, Yamal a continuat să joace pentru Barcelona, unde a devenit cel mai tânăr titular și marcator al clubului, precum și cel mai tânăr marcator din liga spaniolă.

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...

Tricolorii, întâmpinați după miezul nopții la Centrul de Fotbal Mogoșoaia de câteva sute de suporter...

Echipa naţională a României s-a întors în țară după ce drumul tricolorilor la Euro 2024 s-a încheiat...