Confidenţialitate

La mulţi ani, Rihanna!

Muzică
share

Rihanna, pe numele său complet Robyn Rihanna Fenty, este născută pe data de 20 februarie 1988, în Saint Michael, Barbados. Ea este cântăreață, muziciană, textieră și dansatoare. A debutat în anul 2005 cu „Pon de Replay”, care a ocupat poziția secundă în clasamentul Billboard Hot 100.

Ulterior piesa a fost inclusă pe primul album al artistei, intitulat „Music of the Sun„, care a fost lansat în vara aceluiași an.

În primăvara anului 2006 începea promovarea unui nou album de studio, „A Girl Like Me„, care avea să devină un mega succes. Au fost vândute peste un milion de exemplare numai în S.U.A..

În prima parte a anului 2007 a fost lansat albumul „Good Girl Gone Bad„, ce include compoziții de succes precum „Umbrella”, „Don’t Stop the Music” sau „Disturbia”. Spre deosebire de înregistrările sale precedente, albumul Good Girl Gone Bad conține un stil muzical preponderent dance, în defavoarea genului dancehall-reggae abordat în trecut.

În 2009 începea comercializarea unui nou album de studio, „Rated R„, care include piesele „Russian Roulette” și „Rude Boy”, ultimul fiind pe prima poziție a clasamentului muzical Romanian Top 100 timp de cinci săptămâni.

La finele anului 2010, Rihanna a lansat cel de-al cincilea album din carieră, intitulat „Loud”. Șapte discuri single au fost extrase de pe „Loud”, incluzând „Only Girl (In the World)”, „What’s My Name”, „S&M”, „California King Bed” sau „Man Down”.

Cel de-al șaselea album muzical al cântăreței se numește „Talk That Talk” și a fost lansat la finele anului 2011.

Cel mai recent album, „Anti„, a fost lansat în 2016.

Articole similare

Taylor Swift, regina încasărilor din acest an

Forbes a publicat totup anual al cântărețelor cu cele mai mari încasări în ultimul an. Taylor Swi...

Ambasadoarea Rihanna

Rihanna, care a trăit în Barbados până la vârsta de 16 ani, înainte de a-şi începe cariera internaţi...

Rihanna lucrează la un nou album

De peste un an și jumătate Rihanna lucrează din greu la o nouă surpriză pentru fanii săi. Deși în...
X