Kylian Mbappé, cel mai bun jucător din Ligue 1. De câte ori a mai primit acest titlu

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Kylian Mbappé, atacantul de vârf al echipei Paris Saint-Germain, a fost recunoscut pentru a cincea oară consecutiv drept cel mai valoros jucător din Ligue 1, la ceremonia Trofeelor UNFP desfășurată la Paris. Performanța remarcabilă a lui Mbappé înseamnă că a stabilit un nou record în istoria competiției, devenind primul jucător care câștigă de atâtea ori acest prestigios premiu. Trofeul este acordat de Uniunea Națională a Fotbaliștilor Profesioniști (UNFP) începând din 1994, iar câștigătorii sunt aleși de către colegii lor din fotbalul francez.

Mbappé a întrecut competiția, depășindu-l pe colegul său de echipă Ousmane Dembélé și pe Pierre Lees-Melou de la Brest. În ciuda înfrângerii echipei PSG cu 3-1 împotriva lui Toulouse, Mbappé a continuat să-și etaleze talentul, marcând din nou în ultimul său meci pe Parc des Princes.

„Este un capitol din viaţa mea care se apropie de sfârşit. Ligue 1 este încă o parte importantă din viaţa mea. Am încercat să îi fac dreptate, să fiu un reprezentant demn al acestui campionat. Plec cu capul sus. Dar nu aş fi putut face acest lucru fără Monaco şi, bineînţeles, fără PSG, unde m-am întâlnit cu jucători excepţionali”, a spus el.

Cu multiplele sale recorduri deja stabilite, Mbappé este pe cale să devină și cel mai bun marcator al campionatului pentru al șaselea an consecutiv, o performanță impresionantă pentru un jucător de doar 25 de ani. În discursul său de mulțumire, Mbappé a ținut să sublinieze legătura sa specială cu Ligue 1: „În Ligue 1, mereu am simțit că sunt iubit și apreciat, iar acest lucru este de neprețuit”, a declarat el, în prezența tatălui său, Wilfrid, care a fost emoționat până la lacrimi.

În cadrul aceleiași ceremonii, Eric Roy de la Brest a fost desemnat cel mai bun antrenor, în timp ce Gianluigi Donnarumma de la PSG a primit distincția pentru cel mai bun portar. De asemenea, tânărul talent Warren Zaïre-Emery, tot de la PSG, a fost recunoscut drept cel mai bun jucător în ascensiune.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026. Bucureştiul a ratat șansa

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit miercuri la Dublin, înaintea finalei Ligii Europa, şi a stabil...

Record la un meci de fotbal din Europa. Au fost bătute 56 de penalty-uri consecutive

Echipele de fotbal din Israel, SC Dimona și Shimshon Tel Aviv, au stabilit luni seara un nou record ...

Hai, fetele! Romania infrunta Bulgaria pe terenul de fotbal, dar si prejudecatile sexiste din afara ...

Naționala Feminină de Fotbal înfruntă săptămâna viitoare echipa Bulgariei în cadrul penultimului mec...