Confidenţialitate

Jocurile Olimpice Tokyo, fără spectatori

NEWS
share

După ce Tokyo a declarat stare de urgență, din cauza creșterii cazurilor de Covid-19, autoritățile au anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor ține fără spectatori, potrivit BBC și France24, care-l citează pe ministrul Tamayo Marukawa, responsabil de organizarea Jocurilor Olimpice 2020 și a Jocurilor Paralimpice.

Guvernul premierului japonez Yoshihide Suga a decis joi să plaseze Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sanitară, ce va rămâne în vigoare pe toată durata Jocurilor Olimpice. Măsura va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august. Decizia vine ca urmare a răspândirii variantei Delta și după ce guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, cel mai mare număr zilnic de infectări de după jumătatea lunii mai.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021.De asemenea, Jocurile Paralimpice vor avea loc în capitala Japoniei în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

Anul trecut, pe fondul pandemiei de coronavirus, organizatorii și autoritățile japoneze au decis să amâne Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, Jocurile Olimpice 2020 au loc în 2021.

ILUSTRAȚIE: Ryunosuke Kikuno/ Unsplash

Articole similare

David Popovici, între cei mai buni înotători din lume

David Popovici s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 100 m liber, joi, la Jocurile Olimpice de l...

A patra medalie pentru România la Tokyo: Argint pentru echipajul de dublu rame masculin

România adaugă a patra medalie la această ediție a Jocurilor Olimpice, după cele de aur la dublu vâs...

Medalii de aur și argint pentru România, la Jocurile Olimpice

România a cucerit prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la canotaj, în proba fem...