Jeff Bezos a cerut să se demonteze un pod din Rotterdam pentru a putea trece cu superyacht-ul său

Celebrități, CoolNews
share

Nu mai era nevoie de nicio dovadă. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, s-a hotărât să demonstreze tuturor că are o avere extraordinar de mare și se pare că locuitorii din Rotterdam o vor simți cel mai puternic.

Rijnmond și The Washington Post au aflat că orașul olandez a fost de acord să demonteze temporar o parte din podul istoric Koningshaven (numit adesea De Hef) pentru a-l lăsa pe Jeff Bezos să treacă cu superyacht-ul în vară. Purtătoarea de cuvânt a orașului, Frances van Heijst, nu a avut încă o estimare a costurilor, dar a subliniat că firma Oceanco va acoperi costurile mai degrabă decât orașul.

După cum vă puteți imagina, designul lui Y721 este… excesiv. Cu o lungime de 127 metri, trei catarge și mai multe punți, nava este gata să fie cel mai mare iaht cu vele din lume. În prezent este în construcție în Alblasserdam și se crede că va costa aproximativ 500 de milioane de dolari. Dacă Rotterdam nu ar fi acordat permisiunea de a demonta o parte a podului, Oceanco ar fi trebuit probabil să navigheze pe iahtul parțial construit sub pod și să termine construcția la alt doc.

Orașul este, de asemenea, criticat în legătură cu decizia. Koningshaven, construit în 1927, a fost declarat monument național după ce a fost dezafectat în 1994 datorită semnificației sale ca fiind primul pod din Europa de Vest cu o secțiune centrală care se ridică pentru a permite nave mai înalte dedesubt. Orașul a terminat o restaurare în 2017 și a promis că nu va mai demonta niciodată podul – toate astea până la acordul Bezos.

Forbes estimează valoarea netă a lui Bezos la 166,6 miliarde de dolari la momentul scrierii acestui articol. El ar putea plăti pentru cel mai recent buget de apărare al Olandei (14,3 miliarde de dolari) de zece ori mai mult și să-și permită și iahtul. Pentru el, demontarea podului este de fapt un inconvenient minor, unde este o afacere uriașă pentru aproape toți ceilalți.

Articole similare

[BREAKFAST] Jeff Bezos şi Jay-Z vor să cumpere o echipă de fotbal american

Publicaţiile Washington Post şi People, citând fiecare surse anonime, afirmă că Bezos ia în consider...

Jeff Bezos crede că în viitor vom vizita Terra doar în vacanță

Sincer, nici nu mai știi ce să crezi. Dacă acum câțiva ani ne minunam de ce promiteau oamenii de ști...

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu sunt astronauți

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu mai pot să se considere astronauți, după ce US Federal Aviation...