István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024

CoolNews, NEWS
share

Arbitrul român István Kovács va oficia joi prima sa partidă la Euro 2024, o realizare semnificativă în cariera sa de arbitraj. Alături de brigada sa, care include asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, Kovács va conduce meciul dintre Slovenia și Serbia, contând pentru runda secundă a Grupei C. Această partidă este programată să aibă loc joi, de la ora 16:00, pe Munich Football Arena.

În echipa de arbitraj, Kovács va fi sprijinit de Espen Eskas din Norvegia, care va fi al patrulea oficial. Sistemul VAR va fi supervizat de Pol van Boekel din Țările de Jos, asistat de Rob Dieperink, tot din Țările de Jos, și Marco Fritz din Germania. Această colaborare internațională asigură o arbitrare de calitate și imparțialitate în cadrul unui meci important pentru ambele echipe.

Slovenia și Serbia se află într-o poziție crucială în Grupa C. În prima rundă, Serbia a fost învinsă cu 0-1 de Anglia, în timp ce Slovenia a reușit să obțină un punct, terminând la egalitate 1-1 cu Danemarca. Aceste rezultate pun presiune pe ambele echipe pentru a obține un rezultat favorabil în această a doua rundă.

István Kovács nu este străin de competițiile internaționale majore, având deja experiența de a arbitra finala UEFA Europa League din 2024. Participarea sa la Euro 2024 confirmă recunoașterea internațională a competențelor sale și încrederea pe care oficialii UEFA o au în capacitatea sa de a gestiona meciuri de înaltă importanță.

Această oportunitate este o mândrie pentru România, având în vedere că István Kovács continuă tradiția arbitrilor români de top care au participat la competiții europene majore. Prezența sa pe teren joi va fi urmărită cu interes atât de fanii din România, cât și de cei ai fotbalului european, care apreciază arbitrajul de calitate.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie car...

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul Euro...

Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritat...

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecțio...