Confidenţialitate

INTERVIU – DJ Shiver despre mainstage, muzică electronică și depresie

Celebrități, CoolNews, Muzică
share

Cei care au fost în weekend-ul trecut la Untold, cu siguranță au dat de DJ Shiver la una dintre scene. A fost peste tot, a mixat mai toate genurile de muzică și a oferit publicului show-uri pe care nu le vor uita prea curând.

S-a dansat, s-a cântat, dar cel mai important e că s-a râs. Nu e ușor să-i faci pe oamenii din fața scenei să se detașeze total de problemele pe care le au în viața de zi cu zi. DJ Shiver de altfel, reușește să strângă în fața scenei tineri de toate vârstele, cu gusturi diferite, din tot felul de medii și reușește să-i unească pentru un singur scop: muzica.

Își dorea de mult să mixeze pe scena principală de la Untold, poate cea mai mare scenă din România și cu siguranță cea mai râvnită de majoritatea artiștilor.

Cu ocazia asta am decis să-l invităm pe DJ Shiver la un scurt interviu pentru a-l cunoaște și mai bine:

Virgin Radio Romania: Cum a fost să urci, în sfârșit, pe mainstage la Untold?

DJ Shiver: „Pe mainstage” este doar o prestanță, ca și diploma de facultate. Nu te defineste ca om, dar te ajută să poți face lucruri mari sau mici. Consider că voi face lucruri mari în această viață, adică semințe micuțe plantate în gândirea artiștilor ca să crească si să își dea seama că trebuie să fie împliniți înainte de a urca pe scenă. Din pacate eu am învățat asta cu forța în 2014 pe mainstage la Electric Castle. Mi s-a urcat la cap și mi-am distrus aproximativ 3 ani din viață încercând să mă repar singur. Din punctul meu de vedere nu se poate și am învățat să cer ajutor și să comunic. Apoi am învățat să primesc ajutor și acum doresc să învețe si alții. Pentru asta am urcat pe mainstage și voi urca în continuare. Îmi doresc să fiu un exemplu in comunitatea DJ-ilor de pretutindeni, fără superficialități și frustrări, autentic, original și integru.

 

Virgin Radio Romania: Ai avut show-uri în aproape fiecare zi de festival și pe aproape fiecare scenă. Cum reușești?

DJ Shiver: În festival există manageri de booking diferiți pe scene. Principal a fost Alchemy, apoi am fost invitat la Tramvai, pe Main, la Galaxy și la Form. Pun muzică oriunde este public și mă simt și eu bine. Ador să mă exprim prin această formă de artă complet neînțeleasă și nerespectată. Rezist pentru că vine din interior și nu cerșesc validare. Ador să vindec oamenii prin dans.

 

Virgin Radio Romania: Am văzut că ai adus cu tine un vinyl pe mainstage. Despre ce este vorba?

DJ Shiver: Discul este până acum o încercare semi-eșuată de a vinde muzica noastră la asociația OWPN. Nu suntem destul de buni ca producători și e greu să vii cu ceva nou în moda actuală din boxe. Avem nevoie de mai mult sprijin, am facut cât mi-a stat în putere să promovez proiectul nostru. Din nefericire, încă nu s-a vandut niciun disc, dar nu avem de gând să renunțăm. Suntem o comunitate minunată dar mai durează până vom reuși să proiectăm relația noastră cu oamenii în muzică. Viitorul sună bine ❤️

Foto: Alin Pandaru (@pandutzu)

Virgin Radio Romania: Cum treci peste depresia post-festival?

DJ Shiver: Nu există depresie post-festival. Nu există depresie. Este doar un cuvânt inventat de vest ca să vândă mai mult din ce poate vinde. Starea noastră psihică are doar o singură sursă: relația cu familia și conștientizarea situației în care te afli ca individ. Dacă mergi la festival și ești trist după ceva în viața ta, nu este ok. Fii curajos, cere ajutor, trăim într-un sistem dificil și venim din medii educaționale care pentru unii sunt infiorătoare. Totul se rezolvă cu multă răbdare și comunicare pe plan emoțional. Toată industria muzicală este doar un medicament. Întrebarea corectă ar fi „de ce ai nevoie de ea”? Abia atunci vei trăi muzica cu adevărat, căci totuși este un limbaj universal.

 

Virgin Radio Romania: Ai avut curajul să mixezi și un gen de muzică mai controversat. Cum a reactionat publicul?

DJ Shiver: Publicul a reacționat conform curentului online de glume și comedie. Piesa este un remix al unui producător din asociație. Dacă se aude asta la orice petrecere mică și intră în categoria muzicii electronice chiar agresivă, sau cum zicem noi, drujbă, e clar că trebuie sa fie în setul meu. A fost bucurie pentru public, au fost zâmbete și s-a înțeles partea comică.

 

Articole similare

Organizatorii de concerte și festivaluri din Cluj se unesc pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Războiul de lângă România fură vieți omenești și distruge sute de mii de familii. Peste un milion de...

Virgin Radio Romania este partenerul oficial Massif Winter - 8 zile de experiențe și entertainment î...

Unul dintre cele mai mari și cele mai așteptate evenimente ale iernii de la munte, din 2022, este MA...

LUNA MAGIC TREE BY UNTOLD A FĂCUT FURORI LA CEL MAI MARE EVENIMENT DE CARITATE AL ANULUI, FESTIVALUL...

Bradul creat de arhitecții și designerii echipei UNTOLD, LUNA MAGIC TREE a fost unul dintre cei mai ...