Confidenţialitate

Înghesuială pe pârtiile de schi de la Sinaia

CoolNews, NEWS, Viral
share

Vine week-endul, așa că pârtiile de schi au cam fost luate cu asalt de românii care practică sporturi de iarnă.

În imaginile live de la pârtia de schi Valea Soarelui din Sinaia se vede cum zeci de persoane stau la coadă, foarte aproape una de celalaltă, ca să urce cu telescaunul.

Luni, primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a scris pe pagina sa de Facebook că pe munte a nins şi sunt îndeplinite condiţiile pentru ca vineri toate pârtiile din golul alpin să fie deschise.

Totodată, primarul a anunțat că va fi inaugurat un teleschi în Valea Soarelui şi vor fi deschise două noi pârtii.

În urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni, vineri. Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaungurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea dureaza putin peste trei minute. Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute.

Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațile de transport”, a scris primarul Vlad Oprea pe Facebook.

Articole similare

De azi mergi în Franța fără test PCR, dacă ești vaccinat

De azi poți călători în Franța fără test PCR negativ. Condiția este să fii vaccinat. Tot de az...

Vrei să mergi la mare în Bulgaria? Autoritățile dau o veste bună

O veste bună, dacă preferi litoralul bulgăresc. Poți intra în Bulgaria fără test PCR negativ, tes...

De ce au explodat cazurile Covid-19 în Seychelles și Maldive

Seychelles și Maldive au serios de suferit, după ce le-au permis turiștilor să se relaxeze pe terito...