Grav rănit în urma unei tentative de asasinat, premierul Slovaciei e în stare stabilă după operație | Atacatorul, un scriitor în vârstă de 71 de ani

CoolNews, NEWS
share

Anchetă după tentativa de asasinat a premierul slovac: presupusul atacator este un scriitor local în vârstă de 71 de ani. El se află acum în arest, scrie europafm.ro.

Premierul – împușcat de mai multe ori de atacator – a ieșit aseară din operație. Starea lui este stabilă, relatează presa din Slovacia. 

Atacul comis ieri împotriva șefului de Guvern de la Bratislava a fost calificat de autorităţile naționale drept un asasinat motivat politic.

Persoana reţinută şi suspectată că l-a împuşcat pe Robert Fico este un bărbat în vârstă de 71 de ani, identificat de presa slovacă drept un scriitor local.

Informația a fost confirmată de ministrul de Interne slovac care a fost întrebat de jurnaliști cu privire la identitatea atacatorului. Bărbatul este, potrivit presei locale, unul dintre fondatorii unui club literar; este autorul mai multor culegeri de poezie şi este membru al asociaţiei oficiale a scriitorilor slovaci.

Asociaţia a confirmat pe Facebook că bărbatul este membru din 2015. La rândul său, fiul suspectului a declarat pentru un site slovac de ştiri  că tatăl său are o armă de foc înregistrată legal. Întrebat despre atitudinea tatălui său faţă de premieru el a răspuns: “Vă spun un lucru: nu l-a votat. Atât pot spune”.

Mai multe declaraţii ale suspectului sunt disponibile pe reţelele de socializare. Într-un videoclip postat online în urmă cu opt ani, el afirma: “Lumea este plină de violenţă şi arme. Oamenii par să înnebunească”.

Suspectul susţinea,de asemenea, că a fondat o “Mişcare împotriva violenţei” care se defineşte pe pagina sa de Facebook drept “un partid politic în curs de formare al cărui obiectiv este să împiedice răspândirea violenţei în societate”.

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Rapperul TakeOff, membru al trupei Migos, a murit la 28 de ani

Takeoff, unul dintre cei 3 membri ai trupei Migos, a murit după ce a fost împușcat în urma unei alte...

Cum arată mașina cu aripi care a primit undă verde pentru a zbura

S-ar putea să vezi ceva nou pe cer foarte curând. O supermașină cu aripi pliabile atașate de ambele ...

AirCar a realizat cu succes primul zbor între orașe (VIDEO)

AirCar, un prototip de mașină zburătoare cu motor BMW, dezvoltat de Klein Vision, a încheiat cu succ...