Confidenţialitate

Google a oprit vânzarea de publicitate online în Rusia

CoolNews, Tech
share

Google a oprit complet vânzarea de publicitate online în Rusia, potrivit Reuters. Decizia gigantului tehnologic se aplică pentru YouTube, Google și partenerii externi de publicare, extinzând interdicțiile pe care le-a implementat de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

În lumina circumstanțelor extraordinare, întrerupem reclamele Google în Rusia”, a declarat compania organizației de știri într-un comunicat. „Situația evoluează rapid și vom oferi actualizări atunci când este cazul”.

Gigantul tehnologic a blocat RT și alte canale rusești să genereze venituri din reclame pe YouTube la sfârșitul lunii februarie, înainte de a împiedica mass-media de stat rusă să își monetizeze conținutul pe platformele sale. De asemenea, a interzis tot felul de reclame care urmăresc să profite de situație, cu excepția cazului în care sunt reclame împotriva războiului.

Google nu este singura companie de tehnologie care a implementat modificări legate de reclame în întreaga regiune. Twitter a întrerupt rapid reclamele și recomandările în Rusia și Ucraina după ce a început invazia „pentru a se asigura că informațiile critice privind siguranța publică ajung la public și reclamele nu împiedică în niciun fel”.

Facebook a blocat mass-media de stat rusă să difuzeze reclame pe platforma sa, după ce autoritățile țării au restricționat parțial accesul la rețeaua de socializare. Mai recent, a blocat accesul la RT și Sputnik în UE și Ucraina înainte de a retrograda toate mass-media de stat ruse pe site-ul său din întreaga lume. Microsoft a interzis RT și Sputnik și de pe platforma sa și a scos aplicațiile de știri „mincinoase” din magazinul său de aplicații.

Articole similare

[BREAKFAST] Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google o sumă mare de bani și de o lună a...

Google i-a trimis din greșeală un sfert de milion de dolari unui bărbat, blogger și inginer, iar ace...

OFICIAL: Marea Britanie va găzdui Eurovision Song Contest 2023

Este oficial: Eurovision Song Contest va avea loc anul viitor în Marea Britanie! Organizatorii sp...

Elon Musk, acuzat că ar fi avut o aventură cu soția unuia dintre fondatorii Google: ”Este o prostie ...

Elon Musk a negat cu vehemenţă că ar fi avut o aventură cu soţia unuia dintre fondatorii Google, Ser...