Advertisement
Advertisement

Google a oprit vânzarea de publicitate online în Rusia

CoolNews, Tech
share

Google a oprit complet vânzarea de publicitate online în Rusia, potrivit Reuters. Decizia gigantului tehnologic se aplică pentru YouTube, Google și partenerii externi de publicare, extinzând interdicțiile pe care le-a implementat de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

În lumina circumstanțelor extraordinare, întrerupem reclamele Google în Rusia”, a declarat compania organizației de știri într-un comunicat. „Situația evoluează rapid și vom oferi actualizări atunci când este cazul”.

Gigantul tehnologic a blocat RT și alte canale rusești să genereze venituri din reclame pe YouTube la sfârșitul lunii februarie, înainte de a împiedica mass-media de stat rusă să își monetizeze conținutul pe platformele sale. De asemenea, a interzis tot felul de reclame care urmăresc să profite de situație, cu excepția cazului în care sunt reclame împotriva războiului.

Google nu este singura companie de tehnologie care a implementat modificări legate de reclame în întreaga regiune. Twitter a întrerupt rapid reclamele și recomandările în Rusia și Ucraina după ce a început invazia „pentru a se asigura că informațiile critice privind siguranța publică ajung la public și reclamele nu împiedică în niciun fel”.

Facebook a blocat mass-media de stat rusă să difuzeze reclame pe platforma sa, după ce autoritățile țării au restricționat parțial accesul la rețeaua de socializare. Mai recent, a blocat accesul la RT și Sputnik în UE și Ucraina înainte de a retrograda toate mass-media de stat ruse pe site-ul său din întreaga lume. Microsoft a interzis RT și Sputnik și de pe platforma sa și a scos aplicațiile de știri „mincinoase” din magazinul său de aplicații.

Articole similare

[BREAKFAST] Cât costă să mergi la schi în Bukovel. Un român a ales stațiunea din sudul Ucrainei în c...

Sezonul de iarnă e în plină desfășurare în stațiunile montane de la noi din țară, dar sunt destui ro...

Președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski – este primit oficial la Palatul Cotroceni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns în România. Acesta va avea primele discuții cu pr...

[BREAKFAST] Nostradamus a prezis că un nou „mare război” va avea loc în 2023

Profetul Michel de Nostredame a spus că, în 2023, va avea loc un „mare război”. Această nouă afirmaț...