Globurile de Aur 2024. „Oppenheimer”, desemnat cel mai bun film

Celebrități, CoolNews, Filme, NEWS
share

Christopher Nolan a fost recunoscut cel mai bun regizor pentru această producţie a Universal Pictures, Cillian Murphy şi Robert Downey Jr., au primit trofeele pentru rolurile de interpretare în lungmetraj. Alţi premiaţi ai serii: Paul Giamatti, Billie Eilish O’Connell şi Finneas O’Connell, Jeremy Allen White, Da’Vine Joy Randolph, Ayo Edebiri, Kieran Cullkin, Ali Wong, Steven Yeun, Matthew Macfadyen şi Ricky Gervais. Serialul HBO „Succession” a cucerit patru premii iar „Poor Things”, o reimaginare feministă a poveştii lui Frankenstein, a fost ales la categoria cel ami bun film musical sau comedie.

Globurile de Aur au fost marcate duminică de explozia filmului „Oppenheimer”, cinci premii, favorit al[turi de „Barbie”, doar două trofee, şi de filmul francez „Anatomie d’une Chute”, care a obţinut două trofee.

Filmul biografic despre părintele bombei atomice, realizat de Christopher Nolan, a dat startul serii cu o sală plină: cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-o dramă pentru Cillian Murphy, care îl interpretează pe Robert Oppenheimer, şi cel mai bun actor în rol secundar pentru Robert Downey Jr, care interpretează un politician şi mare rival al savantului.

”O poveste extraordinară despre dilema etică a armelor nucleare. Are vreo şansă să funcţioneze? Nu”, a glumit Downey Jr.

Favorit cu opt nominalizări, filmul a obţinut şi premiul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Succesul celuilalt favorit, „Barbie”, a fost mai ponderat. Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul unei femei Frankenstein în „Poor Things”, şi nu vedetei Margot Robbie.

 

sursa foto: Shuttertock

Articole similare

Oppenheimer, marele film de la Oscar! Șapte premii la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei

Oppenheimer, filmul renumitului cineast Christopher Nolan, a câștigat șapte premii Oscar la cea de-a...

Oscar 2024: Filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, redifuzat în luna martie în mai multe cinematograf...

Mai multe cinematografe din țară redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 ...

N-ai apucat să vezi Oppenheimer la cinema? În curând apare pe streaming

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii al...