Oppenheimer, marele film de la Oscar! Șapte premii la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei

CoolNews, Filme, NEWS
share

Oppenheimer, filmul renumitului cineast Christopher Nolan, a câștigat șapte premii Oscar la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei.

Filmul apreciat de critici pe plan Internațional, a luat acasă șapte premii, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun actor și cel mai bun regizor.

Succesul vine după ce filmul a primit șapte premii BAFTA în februarie, inclusiv cel mai bun film, actor principal și regizor.

Scris și regizat de Christopher Nolan, Oppenheimer este un thriller epic, filmat cu camere IMAX®, care propulsează publicul într-un paradox impresionant, al enigmaticului savant care este nevoit să riște distrugerea lumii, pentru a o salva.

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu șapte premii la Oscar® și șapte la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, este disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

Realizat pentru marile ecrane pe baza unui scenariu scris de regizorul Christopher Nolan, nominalizat la Oscar, Oppenheimer propulsează publicul în culisele minții fizicianului teoretician J. Robert Oppenheimer, a cărui lucrare de referință, în calitate de director al proiectului Manhattan de la Laboratorul Los Alamos, este crearea primei bombe atomice. Un eveniment cinematografic fără precedent, Oppenheimer are o distribuție de vedete care îi include pe Matt Damon, câștigătorul premiului Oscar, Robert Downey Jr., nominalizat la Oscar, Florence Pugh și Josh Hartnett, nominalizați la Oscar, cât și pe câștigătorii Oscarului Casey Affleck, Rami Malek și Kenneth Branagh.

Filmul se bazează pe romanul câștigător al premiului Pulitzer, American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, scris de Kay Bird și de răposatul Martin J. Sherwin. Filmul este produs de Emma Thomas, Charles Roven și Christopher Nolan.

Oppenheimer este disponibil pentru difuzare exclusiv pe SkyShowtime din 21 martie.

Articole similare

OSCAR 2024: Călătorii de lux și cuburi Rubik, printre darurile oferite artiștilor nominalizați la Pr...

Gala premiilor Oscar. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik – printre darurile oferite du...

Oscar 2024: Secretele fascinante ale celebrei statuete

Statueta Oscar este un simbol iconic al industriei cinematografice, recunoscut în întreaga lume pent...

Oscar 2024: Filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, redifuzat în luna martie în mai multe cinematograf...

Mai multe cinematografe din țară redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 ...