Germania anunță că plănuiește să legalizeze canabisul pentru uz recreațional

CoolNews, NEWS
share

Germania merge mai departe cu planul său de a legaliza canabisul pentru uz recreațional într-un nou acord anunțat astăzi (26 octombrie).

Țara europeană a luat în considerare de multă vreme ideea de a permite vânzarea și producerea de marijuana, imediat după legalizarea utilizării în scop medical în 2017.

Acum se pare că a făcut un pas major, după ce cabinetul guvernului a aprobat un plan de dezincriminare a posesiei a până la 30 de grame de substanță și de a permite vânzarea acesteia către adulți în scopuri recreative.

Acest lucru nu înseamnă că marijuana va fi legalizată cu siguranță, deoarece ministrul Sănătății Karl Lauterbach a explicat că guvernul dorește mai întâi să se asigure că respectă legislația Uniunii Europene.

El a mai afirmat că piața ar fi strâns reglementată dacă în cele din urmă va fi aprobată.

Institutul pentru Economia Concurenței din Germania a efectuat anterior un sondaj care a constatat că legalizarea canabisului ar putea crește veniturile fiscale anuale ale Germaniei cu 3,4 miliarde de euro.

Pe lângă stimularea economiei și crearea a mii de noi locuri de muncă, Lauterbach a spus că scopul principal al planului de a permite vânzarea de marijuana către adulți la magazinele autorizate este de a ajuta la combaterea pieței negre.

În timpul campaniei electorale de anul trecut, social-democrații au descris consumul de canabis ca pe o „realitate socială” și au cerut un „mod politic adecvat de a face față acestei probleme”.

Partidul Verzilor și Partidul Liber Democrat au susținut de multă vreme o piață legalizată a canabisului, reglementată de stat.

Politicienii au spus că planul va asigura controlul calității, protejând totodată tinerii și au convenit că „efectele sociale” ale noii legislații vor fi examinate după o perioadă de patru ani.

Cu o populație de peste 83 de milioane de locuitori, Germania ar deveni una dintre cele mai mari piețe legale de canabis din lume – dacă va primi undă verde.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Scandal uriaș la un restaurant din Hamburg. Fostul cancelar al Germaniei a refuzat să pl...

A fost scandal uriaș la un restaurant din Hamburg după o comandă de 6000 euro care nu a fost plătită...

Ed Sheeran declară că a consumat marijuana cu Snoop Dogg până și-a pierdut vederea

Ed Sheeran a aflat pe calea grea că nu poate lucra cu Snoop Dogg - când vine vorba de iarbă, desigur...

[BREAKFAST] În timp ce culegea prunele din grădină, un bărbat a observat că i-a crescut o livadă de ...

O captură impresionantă de droguri a fost realizată recent în județul Caraș-Severin, lăsând comunita...