Germania, a treia țară din UE care legalizează consumul de canabis. Vezi aici cantităţile şi locurile de unde poate fi cumpărat canabisul

CoolNews, NEWS
share

Germania a adoptat de luni consumul extrem de reglementat de canabis, devenind cea mai mare țară din UE care a legalizat această substanță printr-o reformă care stârnește atât așteptări cât și temeri, relatează AFP, conform Agerpres.

Adulții care consumă canabis pot deține, consuma și cultiva substanța în condiții limitate de lege.

În fața celebrei Porți Brandenburg din centrul Berlinului, aproximativ 1.500 de persoane au sărbătorit la miezul nopții, ora primelor „jointuri” legale, a notat un jurnalist AFP.

Niyazi, în vârstă de 25 de ani, a văzut în dezincriminare „un pic de libertate în plus„.

Este sfârșitul incriminării a câtorva milioane de oameni în Germania„, a salutat Torsten Dietrich, care a militat pentru legalizare de câteva decenii.

Germania aplică una dintre cele mai liberale legi din Europa: deținerea a 25 de grame de canabis uscat este autorizată în locuri publice, precum și cultivarea la domiciliu, până la 50 g și trei plante per adult.

Decizia Germaniei vine după dezincriminarea inițiată de Malta în 2021 și Luxemburg anul trecut.

Este o abordare opusă celei din Franța și diferită de cea din Țările de Jos, unde consumul de hașiș nu este legal, ci tolerat, în special prin „coffeeshop-uri”.

Distribuția va avea loc doar de la 1 iulie prin „cluburi de canabis”. Aceste asociații non-profit vor putea vinde membrilor lor maximum 25 de grame pe zi și nu mai mult de 50 de grame pe lună.

Consumatorul nu trebuie decât să spună poliției de unde a cumpărat canabisul„, a explicat Georg Wurth, reprezentant al Federației germane de cânepă, pentru AFP. Aceasta este necesară deoarece nu există încă un circuit legal.

Cluburile, asemănătoare cu grădinile de canabis comune, vor putea cultiva planta. Controlate de autorități, fiecare asociație va putea găzdui, în schimbul unei contribuții, maximum 500 de persoane care au domiciliul în Germania de cel puțin 6 luni.

Există temeri exprimate de mulți reprezentanți ai specialiștilor din domeniul sănătății referitoare la o creștere a consumului, în special în rândul tinerilor.

Potrivit experților, până la vârsta de 25 de ani, consumul de canabis prezintă riscuri crescute pentru creier, care este în curs de formare.

Noua legislație, susținută cu ardoare de ecologiști și liberali ai coaliției cancelarului social-democrat Olaf Scholz, ar trebui să facă mai eficientă lupta împotriva traficului de canabis, conform guvernului.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Preşedintele Botswanei a ameninţat că va trimite 20.000 de elefanţi în Germania

Preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a lansat o provocare fără precedent către Germania, ameni...

[BREAKFAST] Scandal uriaș la un restaurant din Hamburg. Fostul cancelar al Germaniei a refuzat să pl...

A fost scandal uriaș la un restaurant din Hamburg după o comandă de 6000 euro care nu a fost plătită...

[BREAKFAST] În timp ce culegea prunele din grădină, un bărbat a observat că i-a crescut o livadă de ...

O captură impresionantă de droguri a fost realizată recent în județul Caraș-Severin, lăsând comunita...