Confidenţialitate

Fotografia din Groenlanda care a devenit virală

CoolNews, Viral
share

Un meteorolog danez tocmai a dat lumii cea mai comentată fotografie din ultima vreme.

O sanie trasă de câini pare că plutește pe apă în loc să alunece pe gheață, în Groenlanda. Este dovada ritmului alert în care se topește calota glaciară, spun specialiștii.

Atelajul nu ar fi trebuit să fie înconjurat de apă, povestește și un locuitor de 56 de ani al insulei, care este vânător din tată în fiu.

El a explicat că nu-și mai poate folosi sania trasă de câini decât în anumite perioade din an și pe termen din ce în ce mai scurt.

„Cu 50 de ani în urmă, de aici până la 500 de metri în larg sau mai mult era acoperit de ghețar. Puteam pornim cu săniile trase de câini încă de la malul mării. Acum, nu mai putem vâna în iulie cu săniile, doar din barcă.”,  i-a povestit Tobias Ignatiussen unei reporterițe de la CNN.

Tobias spune că trebuie să-și ducă înapoi câinii în oraș, doar cu barca, pentru că porțiunile fără gheață sunt tot mai mari, fie dai peste stânci goale, fie peste lacuri formate acolo unde calota începe să se topească.

În ciuda disputelor politice legate de încălzirea globală, Groenlanda rămâne barometrul prin care se măsoară sănătatea planetei. Fotografia făcută de meteorologul danez vine să confirme că planeta suferă, se încălzește, iar oamenii nu sunt feriți de efectele topirii calotei glaciare.

Articole similare

Ce este gheața carbonică, în care au venit azi vaccinurile anticovid, prin curier, în România

Imaginea unei dubițe a unei firme de curierat, din care sunt descărcate noile doze de vaccin anticov...

Ce a spus Donald Trump despre încălzirea globală

Ieri, președintele american a participat la o conferință de presă, alături de Guvernatorul Californi...

Mai multe case au fost îmbrăcate complet în gheață - VIDEO

Scene incredibile au fost filmate în oraşul Hamburg din statul american New York. Mai multe case ...