Cum să dezgheți mașina corect: sfaturi utile pentru iarnă

CoolNews, NEWS
share

Iarna aduce cu ea temperaturi scăzute și, uneori, gheață persistentă pe parbrizul mașinii. Dezghețarea mașinii în mod corespunzător este crucială pentru a asigura siguranța și funcționarea corectă a vehiculului. Iată câteva sfaturi pentru a face acest proces mai eficient și mai sigur.

  1. Pregătirea în avans: Începe prin a te pregăti în avans. Poți împiedica formarea gheții aplicând un strat subțire de soluție antigel pe parbriz înainte de a te retrage în casă. De asemenea, poți acoperi parbrizul cu o pânză specială sau cu carton pentru a preveni acumularea gheții.
  2. Utilizarea deșteaptă a parbrizului încălzit: Dacă mașina ta are funcția de parbriz încălzit, folosește-o. Pornirea acestei opțiuni va accelera procesul de dezghețare și va face curățarea gheții mult mai ușoară.
  3. Nu utilizați apa fierbinte: Chiar dacă poate părea o soluție rapidă, turnarea apei fierbinți pe parbrizul înghețat poate cauza fisuri sau crăpături. Temperaturile ridicate pot provoca schimbări bruște de temperatură care să afecteze sticla.
  4. Folosirea racletei de gheață: O racletă de gheață este instrumentul esențial în procesul de dezghețare. Alege una de calitate, cu o lamelă bine ascuțită. Începe să cureți gheața de sus în jos și de la stânga la dreapta, pentru o acțiune mai eficientă.
  5. Încălzirea mașinii în timpul dezghețării: Pornirea mașinii și lăsarea acesteia să funcționeze în timpul procesului de dezghețare poate ajuta la topirea gheții și la încălzirea cabinei.
  6. Nu lăsați motorul nesupravegheat: Este important să nu lăsați mașina nesupravegheată în timp ce se dezgheață. În caz contrar, riscați să deveniți ținta furtunii perfecte pentru hoți.
  7. Curățarea gheții de pe toate suprafețele: Nu uita să cureți gheața și de pe oglinzi, faruri și lunetă. O vizibilitate clară este esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

Respectarea acestor sfaturi te va ajuta să-ți păstrezi mașina în stare bună de funcționare în sezonul rece și să contribui la siguranța în trafic. Nu uita să fii precaut și să te asiguri că toate ghețariile sunt îndepărtate înainte de a pleca la drum.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Drumuri blocate în centrul țării în urma ninsorilor. Traficul, complet restricționat pe DN73A, între...

Este iarnă în centrul țării. Ninsorile s-au întors în forță și au creat probleme pe mai multe drumur...

Se întoarce zăpada. ANM a emis o notificare privind condițiile meteorologice nefavorabile în întreag...

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, în ziua de marți, o avertizare c...

A nins la munte. Cum ne pregătim pentru un weekend pe pârtie

Cu siguranță, pregătirea pentru o excursie la munte este esențială pentru a te bucura de aventură în...