Fostul fotbalist brazilian Robinho, condamnat în Italia pentru viol în grup, își va ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare în Brazilia

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Fostul fotbalist brazilian Robinho –  condamnat la nouă ani de închisoare de către justiţia italiană pentru viol în grup – îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia. Sentința a fost dictată de Tribunalul superior de justiţie din această ţară, relatează agenția France Presse, citată de europafm.ro.

Fostul atacant, în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat de justiţia italiană pentru o faptă care datează din 2013, pe când era jucătorul echipei AC Milan, nu va fi însă încarcerat imediat, având la dispoziţie mai multe recursuri, în special în faţa Curţii supreme de justiţie a Braziliei.

Robinho a fost condamnat în 2017 pentru un viol comis în grup asupra unei femei albaneze în vârstă de 23 de ani, într-un club de noapte milanez. Condamnarea a fost confirmată în apel în 2020, iar apoi dată publicităţii de către Curtea de casaţie italiană doi ani mai târziu.

La începutul lui 2022, procurorul general din Milano a solicitat extrădarea fostului fotbalist, dar instanța braziliană a decis ca acesta să și execute pedeapsa în Brazilia.

Un alt mare fotbalist brazilian, Dani Alves, a fost condamnat în februarie, în Spania, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru un viol comis într-o discotecă din Barcelona în 2022.

 

Sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Hai, fetele! Romania infrunta Bulgaria pe terenul de fotbal, dar si prejudecatile sexiste din afara ...

Naționala Feminină de Fotbal înfruntă săptămâna viitoare echipa Bulgariei în cadrul penultimului mec...

„Tricolorii”, aplicația mobilă lansată de FRF unde suporterii găsesc informații despre meciurile naț...

„Tricolorii” este aplicația pentru telefon lansată de Federația Română de Fotbal. Suporterii vor găs...

Xavi Hernandez rămâne la FC Barcelona: Un nou capitol plin de provocări

În cadrul unei reuniuni cruciale, Xavi Hernandez s-a angajat să-și moduleze mesajele în sala de pres...