Formula 1: Dublă victorie pentru Ferrari. Verstappen și Hamilton, nevoiți să abandoneze

CoolNews, NEWS
share

Marele Premiu de Formula 1 din Australia a fost unul spectaculos, cu două abandonuri de marcă: Max Vestappen și Lewis Hamilton. Grand Prixul de pe circuitul Albert Park a adus o dublă neașteptată pentru Scuderia Ferrari: Carlos Sainz a câștigat, în timp ce Charles Leclerc a sosit al doilea.

În ziua de duminică, Max Verstappen a avut parte de o dezamăgire, fiind nevoit să întrerupă astfel seria sa de victorii din poziția de campion mondial en-titre în Australia, după ce pilotul echipei RedBull a fost obligat să abandoneze cursa după doar patru tururi.

Verstappen a explicat că la începutul cursei a întâmpinat o problemă cu frâna dreapta-spate care s-a blocat, afectându-i semnificativ capacitatea de a conduce: „Era ca și cum ai conduce cu frâna de mână trasă”, a subliniat el.

Situatia nu a fost roz nici pentru Lewis Hamilton: campionul mondial a fost nevoit să părăsească cursa și să se întoarcă în boxe în turul 17, din cauza unor probleme la motor.

Piloții Ferrari au dat totul pe pistă și au adus bucurie fanilor din întreaga lume: Carlos Sainz, care va fi înlocuit de Lewis Hamilton din 2025, a reușit să câștige în Australia, iar Charles Leclerc l-a urmat pe locul doi.

Pe podium s-a clasat și Lando Norris de la McLaren, în timp ce favoritul local, Oscar Piastri, a terminat pe locul patru.

Charles Leclerc din Monaco, reprezentând Scuderia Ferrari, a stabilit și cel mai rapid tur al cursei, cu un timp de 1:19.813.

Câteva lucruri importante de reținut:

1. Abandonul din Australia, primul de la 10 aprilie 2022, a pus capăt unei serii de 43 de clasări consecutive în puncte pentru Max Verstappen.

2. Ultima dată când Scuderia Ferrari a reușit o dublă în Formula 1 a fost la Marele Premiu din Bahrain din 2022.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Formula 1: Pregătește-te pentru Marel Premiu al Canadei

Cursa de Formula 1 din Canada, cunoscută oficial sub numele de Marele Premiu al Canadei, este una di...

Formula 1: Victorie memorabilă pentru Charles Leclerc, acasă, la Monte Carlo

Zi memorabilă pentru Charles Leclerc și pentru fanii săi. Pilotul monegasc de 26 de ani a reușit să ...

Istoria Circuitului de Formula 1 de la Monaco: O legendă a motorsportului

Circuitul de Formula 1 de la Monaco, cunoscut sub numele de Circuit de Monaco, este unul dintre cele...