Confidenţialitate

Florin Cîțu: Restricționarea circulației de la ora 22:00 va face diferența. Veți vedea.

NEWS
share

În declarația de presă de marți seară, președintele Klaus Iohannis a spus că, în același timp cu prelungirea stării de urgență, se va restricționa și mai mult circulația oamenilor, care va fi micșorată cu o oră, până la ora 22:00.

Prim-ministrul Florin Cîțu spune că aceasta va fi una din acele măsuri care va face diferența cu siguranță. De asemenea, acesta mai spune că nu există un plan pentru un lockdown de Paști, dar și că a refuzat propunerea de a închide mall-urile în weekend:

„Se prelungeşte starea de alertă, nu e cazul de noi restricţii. Va fi adoptată măsura ca circulaţia după ora 22.00 să fie restricţionată. Restricţia aceasta va face diferenţa, veţi vedea.

Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie.

Nu am acceptat, nu mergem în direcţia asta.Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin.

Nu luăm în calcul niciun lockdown. Şi înainte de Crăciun aţi fost bombardaţi cu informaţii că va fi lockdown în România, nu a fost luat şi lucrurile merg foarte bine.Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo.

Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit”, a declarat miercuri premierul Florin Cîţu.

Articole similare

Se caută șef nou la sănătate, după demiterea lui Vlad Voiculescu

Se caută șef nou la sănătate, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Membrilor din coaliția de guver...

Alianța USR-PLUS NU îl mai susține pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de miercuri, să retragă...

Florin Cîțu anunță că stațiunile de pe litoral vor fi deschise de 1 mai

Premierul Florin Cîțu anunță, într-un mesaj pe Facebook, modificările pe care le va face Guvernul od...