Advertisement
Advertisement

Florin Cîțu: Restricționarea circulației de la ora 22:00 va face diferența. Veți vedea.

NEWS
share

În declarația de presă de marți seară, președintele Klaus Iohannis a spus că, în același timp cu prelungirea stării de urgență, se va restricționa și mai mult circulația oamenilor, care va fi micșorată cu o oră, până la ora 22:00.

Prim-ministrul Florin Cîțu spune că aceasta va fi una din acele măsuri care va face diferența cu siguranță. De asemenea, acesta mai spune că nu există un plan pentru un lockdown de Paști, dar și că a refuzat propunerea de a închide mall-urile în weekend:

„Se prelungeşte starea de alertă, nu e cazul de noi restricţii. Va fi adoptată măsura ca circulaţia după ora 22.00 să fie restricţionată. Restricţia aceasta va face diferenţa, veţi vedea.

Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie.

Nu am acceptat, nu mergem în direcţia asta.Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin.

Nu luăm în calcul niciun lockdown. Şi înainte de Crăciun aţi fost bombardaţi cu informaţii că va fi lockdown în România, nu a fost luat şi lucrurile merg foarte bine.Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo.

Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit”, a declarat miercuri premierul Florin Cîţu.

Articole similare

Volodimir Zelenski va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României, anun...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...

Florin Cîțu, către organizatorii Untold: Ne vedem în toamnă

Premierul Florin Cîțu dă de înțeles că se va număra printre festivalierii care vor merge la Cluj, în...