Florin Cîțu anunță că România ar putea relaxa restricțiile de la 1 iunie

NEWS
share

Florin Cîțu a declarat, luni, că intenționează să organizeze un comitet interministerial, care să decidă ce măsuri vor fi relaxate, de la 1 iunie, în condițiile în care campania de vaccinare va decurge în condițiile dorite:

„Lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea aproape 8 milioane de doze care vor intra în România. La finalul lunii mai vom avea, într-un scenariu pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate, reprezintă aproape 35% din populația României care va fi vaccinată. Este foarte important cu toții și aici fac un apel la toți politicienii, cu toții să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.”

Prim-ministrul spune că va înființa un comitet inter-ministerial care se va ocupa de planul de redeschidere a economiei de la 1 iunie:

„Avem nevoie să arătăm în momentul în care vom reveni la normalitate, 1 iunie este primul pas și trebuie pregătit. Toată economia trebuie să fie implicată și să vedem cum o ducem după 1 iunie. Totul depinde de cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate și am dat această țintă de 1 iunie, trebuie să ne vaccinăm. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia. (…) Vom vedea, dar eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Scenariul cu 5 milioane este un scenariu pesimisto-realist. Aș vrea să avem o vacanță mult mai bună ca anul trecut și mai sigură. (…) În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără.”numărul persoanelor înregistrate este de peste 700.000 de persoane. E nevoie să ne înregistrăm pe platormă pentru că vom avea dozele de vaccin.”

Articole similare

Marcel Ciolacu prezintă noul program de guvernare cu 5 obiective

Noul prim-ministru al României – Marcel Ciolacu – anunță în aceste momente planul de guvernare pentr...

Nicolae Ciucă demisionează: Azi a venit momentul să-mi închei activitatea de prim-ministru al Români...

Premierul Nicolae Ciucă își anunță demisia din funcție pentru a declanșa procedurile pentru rotativa...

Volodimir Zelenski va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României, anun...