Nicolae Ciucă demisionează: Azi a venit momentul să-mi închei activitatea de prim-ministru al României

CoolNews, NEWS
share

Premierul Nicolae Ciucă își anunță demisia din funcție pentru a declanșa procedurile pentru rotativa guvernamentală. Planul liderilor coaliției este ca până joi noul Cabinet să fie instalat la Palatul Victoria, scrie europafm.ro.

Nicolae Ciucă va merge la Palatul Cotroceni pentru a-și depune personal mandatul de șef al guvernului în mâinile președintelui Iohannis.

Ulterior, șeful statului va numi premierul interimar dintre miniștrii PNL. Trei nume sunt luate în calcul: Cătălin Predoiu, Lucian Bode și Sebastian Burudja.

Mâine vor avea loc consultări la Palatul Cotroceni, urmate de desemnarea lui Marcel Ciolacu drept candidat la funcția de prim-ministru. Miercuri ar trebui să aibă loc audierile miniștrilor în comisiile de specialitate, iar joi votul de învestitură în Parlament.

Tot joi ar urma ca noul guvern să depună jurământul în fața președintelui Iohannis, ultima etapă procedurală din calendarul rocadei.

Liderii coaliției au programată însî azi o ședință în cadrul căreia vor să tranșeze problema UDMR: vor rămâne sau nu maghiarii în guvern?

Liderul UDMR, Kelemn Hunor, a respins ferm solicitarea lui Marcel Ciolacu de cedare a ministerului Dezvoltării. Cei din PSD și PNL sunt deciși însă să meragă mai departe inclusiv cu un guvern bicolor, din care maghiarii să nu mai facă parte.

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

OFICIAL: Klaus Iohannis vrea să fie șeful NATO

Klaus Iohannis a anunțat marți, la Palatul Cotroceni, că a decis să intre în competiția prntru funcț...

Președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski – este primit oficial la Palatul Cotroceni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns în România. Acesta va avea primele discuții cu pr...

Manifestările dedicate Zilei Marinei sunt în plină desfășurare la Constanța

 La Constanța, sunt în plină desfășurare manifestările dedicate Zilei Marinei! Foarte mulți oamen...