Fără tatuaje până la 18 ani, nici măcar cu acordul părinților. De când este valabilă noua regulă

CoolNews, NEWS
share

Recent, au fost introduse noi reglementări pentru saloanele de tatuaj, piercing și înfrumusețare, conform unui ordin al ministrului Sănătății. Aceste norme stricte sunt menite să asigure standarde înalte de igienă și siguranță pentru clienți, în special pentru cei minori.

Conform noilor reguli, copiii nu pot fi tatuați până la vârsta de 18 ani, nici măcar cu acordul părinților. Această măsură vine ca răspuns la preocupările legate de sănătatea și siguranța minorilor, precum și la necesitatea de a proteja pielea tânără de proceduri invazive care ar putea avea consecințe pe termen lung.

În ceea ce privește piercingurile corporale, acestea sunt permise minorilor sub 16 ani doar în zona urechilor și doar cu acordul părinților. Piercingurile la nivelul organelor genitale sunt interzise pentru toți minorii, indiferent de vârstă. Aceste măsuri sunt menite să minimizeze riscurile de infecții și complicații asociate cu procedurile de piercing în zone sensibile.

Profesioniștii din saloanele de tatuaj și piercing autorizate susțin că noile reglementări nu au un impact semnificativ asupra activității lor. Mulți dintre acești operatori respectă deja standarde etice stricte și refuză să realizeze proceduri pe minori, chiar și cu consimțământul părinților. Aceștia consideră că este esențial să protejeze sănătatea și bunăstarea tinerilor clienți.

Conform noilor reglementări, operatorii de tatuaj, piercing și implantare dermală trebuie să dețină cursuri de calificare și să fie bine pregătiți în noțiunile fundamentale de igienă și acordarea primului ajutor. Această cerință asigură că toate procedurile sunt efectuate în condiții de siguranță maximă, reducând riscul de infecții și alte complicații.

Noile norme de igienă pentru saloane sunt deja în vigoare, iar respectarea lor este obligatorie pentru toți operatorii din domeniu. Prin aceste reglementări stricte se dorește crearea unui mediu sigur și responsabil pentru toți clienții, în special pentru cei mai tineri, asigurându-se că deciziile referitoare la corpul lor sunt luate într-un cadru adecvat și bine reglementat.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Vânzarea băuturilor energizante către minori, interzisă în România. Camera Deputaților a dat votul f...

Vânzarea băuturilor energizante către minori este interzisă în România. Camera Deputaților a dat vot...

[BREAKFAST] Un clujean a vopsit trotuarul și și-a făcut singur o parcare ”fără plată”, fix sub indic...

Un clujean a vopsit trotuarul și și-a făcut singur o parcare ”fără plată”, fix sub indicator INTERZI...

Un studio din Londra îndepărtează gratuit tatuajele cu Kanye West

Un studio de îndepărtare a tatuajelor din Londra oferă eliminarea gratuită a tatuajelor Kanye West, ...